De exit van de verdubbelaars en een heroïsche tocht: dit was de vijfde aflevering van De Mol - De Morgen - Crune Blogs

Latest

2024年4月22日月曜日

De exit van de verdubbelaars en een heroïsche tocht: dit was de vijfde aflevering van De Mol - De Morgen

Het molboekje van De Morgen

Quote van de week

“Mijn moeder? Daar ga je mee afzien!” Sommige kandidaten zijn meteen enthousiast wanneer ze horen dat hun moeders op bezoek komen, maar Michaël heeft zijn reserves.

Meest opzichtige sabotage

Net wanneer de verdubbelaars voor het eerst geld kunnen opbrengen, doet Senne de groep de das om. Tijdens het laatste spel schat hij zijn moeder verkeerd in en daarmee gaat 3.600 euro verloren. Een gemiste kans omdat hij eerder prima speelde, al kan het ook de ideale sabotage zijn.

De mol

We zetten ons geld voorlopig in op boomverzorger Michaël, hij slaagt er consequent in om op de posities in te nemen waar het meeste geld verbrast kan worden. Stéphanie beweegt zich op de achtergrond, wat ook ideaal kan zijn voor een mol.

Wanneer Gilles De Coster een heroïsche tocht aankondigt, verwacht de gemiddelde kijker van De Mol zich aan baanbrekende stunts waarbij de deelnemers zich in het ongewisse storten. Dan pakt de openingsopdracht van de aflevering toch wat braver uit dan verwacht. De zes overgebleven deelnemers verzamelen in het sprookjesachtige amfitheater van Segesta en trekken van daaruit zo snel mogelijk naar een nabijgelegen tempel. Aangezien Sicilië ooit gekoloniseerd werd door het Oude Griekenland, moeten ze er alleen rekening mee houden dat enkele mythische kwelgeesten uit het verleden opduiken. Senne en Michaël mogen zo meteen naar de tempel en krijgen daar de opdracht om net als Hercules twee zuilen omhoog te houden. Wanneer zij de grond raken, is het spel afgelopen en wordt er geen 3.000 euro verdiend.

De druk om de groepspot te spijzen en de spieren van de krachtpatsers te redden, is groot. Toch maken de andere kandidaten niet meteen voort. Stéphanie en Michaël leren namelijk spelenderwijs wat een Sisyphuskwelling is en duwen een bal van 40 kilo naar de top van een berg. Alleen worden ze terug naar beneden gestuurd als ze een fout antwoord geven op een quizvraag. Dat gebeurt tot vier keer toe en zo gaat kostbare tijd verloren. Zowel Stéphanie als Michaël geven aanzetten tot verkeerde antwoorden en naarmate hun vermoeidheid toeneemt, lijken ze ook minder na te denken over hun antwoorden. Voor de mol is het een slimme plek om vertraging op te doen en te speculeren dat het duo aan de tempel wel zal laten vallen.

De moderne Sisyphusarbeiders trekken de aandacht nog verder naar zich toe bij een kwelling die verderop op de route ligt. In een gesloten doos klinkt het audiofragment van een vervormd gesprek met de mol. Wie naar de ondertiteling in de doos kijkt om te begrijpen wat er gezegd wordt, verlaagt de inzet met 500 euro. Bernard en Stéphanie gaan meteen in op dat aanbod, al is de vraag of ze die informatie wel mogen geloven. Nadat de mol zijn strategie tijdens verschillende proeven uitlegt, zegt hij plots dat hij ook wat tijd wil rekken zodat kandidaten langer bij de box staan. Want wie het gesprek uitluistert zonder de ondertiteling te lezen, verhoogt de inzet opnieuw met 500 euro. Lynn, Charlotte, Michaël en Senne weten aan de verleiding te weerstaan, maar wat is dat waard?

Net wanneer Charlotte en Lynn een minispel achter de rug hebben en de berg op komen gelopen, laat Michaël de zuilen los. Senne kon de kracht twaalf minuten lang opbrengen, maar voor de boomverzorger is het al na zes minuten afgelopen. Het feit dat ze geen 4.000 euro verdienen, is een gedeelde verantwoordelijkheid. Het beperkte quiztalent van Bernard en Stéphanie kost veel tijd en Michaël laat het wel erg snel afweten. Hoe dan ook is er aan het eind van de dag een tevreden mol.

Pasta di mamma

Na de heroïsche avonturen verloopt het tweede deel van de aflevering wat gezapiger. De moeders van de kandidaten zakken af naar Sicilië en mogen even deel uitmaken van de mol-mania. Een kleine proef waarbij de deelnemers gokken welke spaghetti bolognese effectief pasta di mamma is, levert geen geld op. Het zal de meesten worst wezen: een kort moment overleg met het thuisfront is altijd fijn en er valt wel een en ander uit af te leiden. Stéphanie laat zich zo ontvallen dat ze denkt dat een vrouw (hoogstwaarschijnlijk Charlotte) de mol is. In deze fase van het spel maken zulke expliciete verdenkingen meestal geen deel meer uit van de montage, dus het is afwachten of die ontboezeming een afleidingsmanoeuvre van een behendige mol is. Daarnaast lijken ook bij Michaël pretoogjes te blinken wanneer zijn moeder hem vraagt of hij de saboteur is. Er komt geen antwoord.

Voor de laatste proef in spookstad Poggioreale besluit Senne een verdubbelaar in te zetten. Een verstandige keuze, want daarmee wordt de inzet van een schijnbaar makkelijk haalbare opdracht naar 9.000 euro verhoogd. Om dat geld te verzilveren, moeten de kandidaten samen met hun moeder een zo hoog mogelijke blokkentoren op een trilplaat bouwen. Wie na de ‘aardbeving’ de laagste toren heeft, valt onherroepelijk af. Ze kunnen wel extra blokken (en geld) vrijspelen wanneer zowel ouder als kind hetzelfde antwoord op een vraag over hun jeugd geven. Vooral Senne slaagt daar bijzonder goed in. Hij en zijn moeder geven geen enkel verkeerd antwoord.

Tijdens het finalespel krijgen uiteindelijk Senne, Michaël en Stéphanie de kans om het geld te verzilveren. Zowel zij als hun moeder krijgen dan de keuze tussen een luxeweekend in Amsterdam of een pasvraag op de komende eliminatietest. Pas wanneer ze elkaar andermaal correct inschatten, gaat er geld naar de groepspot. Dat lukt enkel bij Senne niet, maar het is wat makkelijk om hem volledig de schuld te geven. Het zou logisch zijn dat de mol net probeert om met zo weinig mogelijk blokken (en geld) toch zo lang mogelijk in het spel te blijven. Zo kan hij/zij op het laatste moment toch nog alles in de war sturen. Zowel Stéphanie als Michaël beantwoorden aan dat profiel. Zij antwoordden op slechts één van de drie initiële vragen hetzelfde als hun moeder.

In de vijfde aflevering staat 14.000 op het spel, maar daar wordt niets van verzilverd. De mol mag dus sowieso al een vreugdesprongetje maken, al is de kers op de taart toch het eliminatiemoment. Senne geeft de overgebleven verdubbelaar aan Lynn, waarna zij een rood scherm te zien krijgt. Samen met haar verdwijnt die kans op extra geld uit het scherm, wat best opmerkelijk is. De hele promotiecampagne voor dit seizoen draaide rond het mysterieuze cijfer 2 dat uiteindelijk naar de verdubbelaars bleek te verwijzen. Alleen werd er nooit geld mee verdiend. De mol mag voorlopig dus op zijn twee oren slapen.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMihAFodHRwczovL3d3dy5kZW1vcmdlbi5iZS9uaWV1d3MvZGUtZXhpdC12YW4tZGUtdmVyZHViYmVsYWFycy1lbi1lZW4taGVyb2lzY2hlLXRvY2h0LWRpdC13YXMtZGUtdmlqZmRlLWFmbGV2ZXJpbmctdmFuLWRlLW1vbH5iNGM0MDUwOC_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿