Hoe de exen van Taylor Swift (en Kim Kardashian) eraan moeten geloven op het nieuwe album van Taylor Swift - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2024年4月21日日曜日

Hoe de exen van Taylor Swift (en Kim Kardashian) eraan moeten geloven op het nieuwe album van Taylor Swift - Het Nieuwsblad

Eenendertig nummers. Zowat twee uur muziek. Dat is wat je kan verwachten als je het nieuwe album van Taylor Swift The tortured poets department in huis haalt. Een uitgebreide inkijk in haar tumultueuze liefdesleven krijg je er volgens de fans en menig tabloid gratis bij.

Zelf zegt de zangeres nochtans op Instagram dat er geen verwijzingen naar exen zijn en dat ze niemand wil wreken. “Deze periode uit het leven van de auteur is voorbij, de hoofdstukken zijn afgesloten en opgeborgen. Er valt niets te wreken, er zijn geen afrekeningen meer sinds de wonden zijn geheeld. (…) Eens we ons triestigste verhaal hebben verteld, kunnen we vrij zijn.”

LEES OOK. ‘The tortured poets department’ van Taylor Swift: literaire uitblinker, muzikale eenheidsworst ***

Toch zien de Swifties (de fans van Taylor Swift) overal linken naar haar op de klippen gelopen relaties. En ook Kim Kardashian krijgt een welgemeende doch onvriendelijke shout-out. Dit zijn volgens de luisteraars de verborgen (en minder verborgen) boodschappen.

Swift met Joe Alwyn, de twee vormden zes jaar een koppel© NBCU Photo Bank

Joe Alwyn

De man die het op het album het meest moet ontgelden, is acteur Joe Alwyn. Hij en Swift begonnen te daten in 2017, maar zes jaar later was het liedje uit. Op 8 april 2023 meldde de twee dat ze uit elkaar gingen als vrienden. Tijdens hun relatie deden Swift en Alwyn er alles aan om hun relatie ver weg van de camera’s en paparazzi te houden. Tot een rodelopermoment is het bijvoorbeeld nooit gekomen. Taylor liet haar leven in de Verenigde Staten zelfs achter om bij ‘haar’ Joe in Londen te zijn. In 2019 schreef ze nog het verliefde London bov. Nu, vijf jaar later, klinkt het met de veelzeggende titel So long, London al wat minder vrolijk. De geruchtenmolen draaide nochtans ooit op volle toeren tijdens hun relatie. Swift en Alwyn zouden trouwen, maar dat kwam er nooit van. In het nieuwe nummer zingt Swift over haar droom om met de ideale man te trouwen. “Je hebt gezworen dat je van me hield, maar, maar waar waren de tekens? Ik stierf aan het altaar, wachtend op jou”, klinkt het.

Wat verder op het album klinkt het al even pijnlijk. De letters van de titel Loml vormen doorgaans de afkorting voor love of my life, maar aan het einde van het nummer verandert Swift die betekenis naar een niet mis te verstane loss of my life, of ‘verlies van mijn leven’. Ook daarin weer, volgens fans, een verwijzing naar het leven dat ze voor ogen had met Alwyn. “Je praatte me onder de tafel over ringen en wiegen. Ik wou dat ik de herinneringen aan hoe we dat bijna allemaal hadden zou kunnen vergeten.”

Enkele weken voor haar grote Eras-tour van start zou gaan, brak het koppel. Toch leek Swift het erg naar haar zin te hebben op het podium. In het nummer I can do it with a broken heart werpt ze daar nu toch een ander licht op. “Licht, camera, lachen bitch, zelfs als je wil sterven”, zingt ze op het dertiende nummer van de plaat. “Ik brak in stukken terwijl het publiek ‘Meer!’ riep.” Ze zag er dan misschien gelukkig uit, maar was dat duidelijk niet.

(Lees verder onder de foto)

Taylor Swift met Matty Healy© GC Images

Matty Healy

Kort na de breuk met Alwyn, kwam The 1975-frontanger Matty Healy even piepen. Even, ja, want hun relatie duurde amper een maand. Toch zou Swift, volgens haar fans, in wel zes nummers naar hem refereren.

In The tortured poets department zouden er volgens hen drie grote verwijzingen naar de zanger te vinden zijn. “Je rookte en at daarna je zeven chocoladerepen. We zeiden dat Charlie Puth een groter artiest zou moeten zijn. Ik krabde aan je hoofd en je viel in slaap, als een getatoeëerde golden retriever”, zingt ze in het nummer. Healy rookt, heeft meerdere tattoos én The 1975 scoorde een grote hit met het nummer Chocolate. Dat kan geen toeval zijn, aldus het internet.

Guilty as sin zou zowat over eender wie kunnen gaan en ook hier wordt vooral weer een link naar Healy gevonden. Swift beschrijft er een sensuele dagdroom over een andere persoon als ‘fatale fantasieën’ en zegt het met die persoon ‘al gedaan te hebben’. Een verwijzing naar de geruchten van emotioneel bedrog van Healy.

Die kwam de laatste maanden wel vaker in opspraak omdat hij op concerten geregeld de kanten eraf loopt. Zo kuste hij tijdens een optreden een bewaker vol op de mond, terwijl die daar helemaal geen toestemming voor had gegeven. Ook zou hij racistische opmerkingen gemaakt hebben over rapper Ice Spice, een vriendin van Swift. Daarover zou ze het in Down bad hebben. Ze zingt daar namelijk over een ex-geliefde die ‘vijandig’ en ‘onfatsoenlijk’ is.

In I can fix you zou ze volgens Swifties op die foute kant verdergaan. “Ze schudden met hun hoofd en zeggen: ‘Moge God haar bijstaan’ wanneer ik zeg dat hij mijn man is”, zingt ze. Dat zou volgens hen verwijzen naar de bakken kritiek die Healy in die periode over zich heen kreeg.

In juni 2023 ging het koppel uit elkaar, waarover Swift in The smallest man who ever lived zou zingen: “Ik wil je niet eens terug. Ik wil enkel weten of mijn het verpesten van mijn schitterende zomer je doel was.” Die ‘schitterende zomer’ zou kunnen verwijzen naar haar Eras-tour, waarmee ze toen de wereld rondtrok.

In Chloe or Sam or Sophia or Marcus zou de zangeres nog een laatste keer serieus van leer trekken tegen Healy. Die vecht al langer met een drugsverslaving die zo nu en dan opnieuw de kop opsteekt. In die song is ze duidelijk: “Je had mij nodig, maar de drugs nog meer”. Harde woorden in nochtans een rustig nummer.

(Lees verder onder de foto)

Mayer en Swift tijden Jingle Ball op Madison Square in 2009© Theo Wargo/WireImage

John Mayer

Het is volgens de fans subtiel, en op X vind de ene de link wat meer overdreven dan de andere, maar The manuscript zou naar nóg een ex van Swift verwijzen: singer-songwriter John Mayer. In het nummer zingt ze namelijk over een relatie met een groot leeftijdsverschil: “Tijdens zijn tijd wilde ze dat ze dertig was. En dat ze elke ochtend koffie zou maken in een cafetière. Later at ze enkel ontbijtgranen voor kinderen en kon ze niet slapen tenzij het in haar moeders’ bed was.” Dat zou volgens Swifties kunnen verwijzen naar de korte romance van Swift en Mayer in 2009. Hij was toen 32, zij 19.

(Lees verder onder de foto)

Swift en Kim Kardashian in 2015, toen ze nog best door één deur konden.© Kevin Mazur/MTV1415/WireImage

Kim Kardashian

Het is dan wel geen ex, maar toch zou ook realityster Kim Kardashian zou eraan moeten geloven. Het nummer thanK you aIMee gaat over de afkeer van de zangeres voor een gemeen meisje op haar school dat ze ‘Aimee’ noemt. Toch zou het over Kardashian gaan, met wie ze al langer een vete heeft. Swift zei namelijk al eerder dat ze de naam van haar rivaal heeft veranderd. De drie hoofdletters in de titel van het nummer, spellen ‘geheel toevallig’ K.I.M.

Ook naar de tienjarige dochter van Kim Kardashian, North, wordt er volgens haar fans verwezen. “En op een dag komt je kind thuis en zingt ze een liedje waarvan alleen wij twee zullen weten dat het over jou gaat”, zingt ze. Eerder dit jaar was North nog te zien op Tiktok: al dansend op Shake it off, een grote hit van Swift.

(Lees verder onder de tweet en foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Taylor Swift en Travis Kelce, toen die laatste met zijn team de Super Bowl won.© AP

Travis Kelce

Toch is het gelukkig niet allemaal kommer en kwel in het leven van Swift – en dus ook niet op haar album. De zangeres vormt sinds vorige zomer een koppel met American football-ster Travis Kelce. Ondanks de prille relatie wordt er ook naar hem verwezen. Want sommige Swities kennen duidelijk ook wat van de sport. Al snel werden referenties als touchdowns, teams, opwarmbanken, winning streaks en trofeeën gevonden. Volgens de fans vormen die termen een rechte lijn naar de NFL-speler.

Ook in So high school zou het over hem gaan. Daarin zingt ze over hoe het voelt alsof ze in een spannende tienerrelatie zit. “Jij weet hoe je een bal moet gooien, ik ken Aristoteles”, klinkt het. Ook zou ze refereren aan het spelletje ‘kiss, marry, kill’, dat Kelce in 2016 speelde. Toen gaf hij toe dat hij gerust wel eens met de zangeres zou willen zoenen.

Travis Kelce hoopt vast dat hij nog lang met ‘zijn’ Taylor Swift mag zoenen. Swift schrijft namelijk aan de lopende band nummers en albums. En voor je het weet staat er plots een veel minder positief nummer over je op de tracklist.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwNDIwXzk2MDU5Nzk50gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿