Acteur Kevin Spacey erkent 'handtastelijk' te zijn geweest en is vrijwel bankroet - De Morgen - Crune Blogs

Latest

2024年6月13日木曜日

Acteur Kevin Spacey erkent 'handtastelijk' te zijn geweest en is vrijwel bankroet - De Morgen

In zijn eerste grote interview sinds hij de rechtszaken tegen hem wegens seksueel wangedrag won, zegt de voormalige House of Cards-acteur dat hij een miljoenenschuld heeft bij onder andere zijn advocaten. Het appartement in Baltimore waar hij al jaren woont, wordt donderdag op de veiling verkocht, omdat hij een hypotheekachterstand heeft.

Spacey, die een Oscar won voor zijn rol in American Beauty, zag zijn succesvolle filmcarrière vanaf 2017 in rook opgaan door beschuldigingen van seksueel misbruik en ongepast gedrag bij diverse mannen en jongens. Maar tot nu toe leidde geen van de rechtszaken tot een veroordeling. Een jury stelde hem in 2022 niet aansprakelijk in een zaak van een acteur die beweerde dat Spacey hem in 1986 onzedelijk zou hebben betast. De acteur was toen 14 jaar.

Vorig jaar werd Spacey vrijgesproken door een rechtbank in Londen wegens seksueel misbruik van vier mannen tussen 2001 en 2013. In een interview met de Britse journalist Piers Morgan erkent de Oscar-winnaar dat hij in het verleden de grenzen opzocht door “handtastelijk” te zijn. “Iemand seksueel aanraken op een bepaalde manier waarvan ik op dat moment niet wist dat zij dat niet wilden”, aldus Spacey.

Documentaire

De acteur zegt zijn verantwoordelijkheid te nemen voor zijn “slechte gedrag” in het verleden, maar dat het niet strafbaar was. Spacey moet volgend jaar opnieuw verschijnen voor een Britse rechter in een zaak van een Britse man die hem beschuldigt van seksueel misbruik. De man claimt psychische schade te hebben opgelopen.

In de recente documentaire Spacey Unmasked wordt de acteur door diverse mannen opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag, onder wie een mede-acteur. Naar aanleiding hiervan zei Spacey “geen verantwoordelijkheid te nemen of excuses aan te bieden aan wie dan ook die verhalen over mij verzint of overdrijft”.

Hoewel hij tot nu toe niet is veroordeeld, zit het er voorlopig niet naar uit dat Spacey zijn filmcarrière weer kan hervatten. Na de eerste beschuldigingen werd hij ontslagen bij House of Cards. Ook werd zijn rol uit een nieuwe film geschrapt die al was opgenomen. Tot overmaat van ramp moet hij de producenten van House of Cards ongeveer 29 miljoen euro betalen.

Rehabilitatie

Een rechter achtte Spacey in 2022 aansprakelijk voor de schade die de producenten van House of Cards hadden opgelopen door het schandaal rond zijn persoon. Zo moest hij uit het zesde seizoen van de succesvolle tv-serie worden geschrapt. Stacey liet zijn tranen de vrije loop toen hij vertelde dat zijn vermogen volledig in rook is opgegaan de afgelopen jaren. In 2022 werd geschat dat hij nog goed was voor ongeveer 65 miljoen euro.

“Ik moet nog veel advocaatkosten betalen”, aldus de acteur. “Het is aanzienlijk, vele miljoenen.” Omdat Spacey nu ook zijn appartement kwijt is, was hij gedwongen zijn spullen in een opbergbox te plaatsen. “Ik weet niet waar ik nu moet gaan wonen.”

Vorige maand riepen diverse acteurs, onder wie Sharon Stone en Liam Neeson, op tot een rehabilitatie van Spacey. “Ik kan niet wachten om Kevin weer aan het werk te zien”, aldus Stone. “Hij is geniaal.” “Onze branche heeft hem nodig en mist hem enorm”, betoogde Neeson.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMifGh0dHBzOi8vd3d3LmRlbW9yZ2VuLmJlL3R2LWN1bHR1dXIvYWN0ZXVyLWtldmluLXNwYWNleS1lcmtlbnQtaGFuZHRhc3RlbGlqay10ZS16aWpuLWdld2Vlc3QtZW4taXMtdnJpandlbC1iYW5rcm9ldH5iM2RjMDc1MC_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿