Acteur Kevin Spacey geeft toe dat hij "te handtastelijk" is geweest, maar ontkent dat hij zich agressief gedroeg - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年6月12日水曜日

Acteur Kevin Spacey geeft toe dat hij "te handtastelijk" is geweest, maar ontkent dat hij zich agressief gedroeg - VRT.be

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey geeft toe dat hij in het verleden "te handtastelijk" geweest is. Dat verklaarde hij, in tranen, in een interview met de Britse journalist Piers Morgan. Spacey ontkent wel dat hij zich daarbij agressief gedroeg. Verder vertelt Spacey in het interview dat hij miljoenen schulden heeft en helemaal aan de grond zit.

In 2017, in de nasleep van de #MeToo-beweging, kwamen verschillende slachtoffers naar voren die Spacey, bekend van onder meer 'American beauty', beschuldigden van seksueel misbruik. Dat leidde tot een abrupte onderbreking van de carrière van de tweevoudige Oscar-winnaar. De acteur moest ook vertrekken uit de populaire Netflix-serie 'House of cards'.

Rechtbanken in New York en in Londen hebben de acteur vrijgesproken, maar er loopt wel nog een burgerlijk proces tegen hem.

Spacey zelf heeft de beschuldigingen altijd ontkend, maar nu geeft de acteur wel toe dat hij in het verleden "de grens heeft opgezocht". Dat doet hij erg emotioneel in een interview met de Britse journalist Piers Morgan op diens YouTube-kanaal.

Wat dat grenzen opzoeken dan precies betekent? "Te handtastelijk zijn, iemand seksueel aanraken op een manier waarvan ik op dat moment niet wist dat ze het niet wilden", zegt hij. 

"Maar ik ben zachtaardig geweest, dat is hoe ik ben", gaat hij verder. "Als je iemand probeert te versieren, wil je niet agressief zijn. Je wil zien of ze positief zullen reageren."

Toch schuift Spacey nog een deel van de verantwoordelijkheid van zich af. "Ze moeten laten weten dat ze het niet willen, zodat je kunt begrijpen dat het niet wederzijds is en je kan stoppen."

De acteur zegt ook dat hij door de rechtszaken miljoenen schulden maakte. Zijn huis in Baltimore wordt deze week openbaar verkocht omdat hij zijn rekeningen niet meer kan betalen.  

Online komt er nu heel veel reactie op het interview: zowel van mensen die Spacey steunen, als van mensen die het interview bekritiseren. Zo vinden heel wat mensen dat het leed van zijn slachtoffers geminimaliseerd wordt en dat het fout is dat hij daar bij Morgan een platform voor krijgt.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiUGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNi8xMi9rZXZpbi1zcGFjZXktaGFuZHRhc3RlbGlqay1waWVycy1tb3JnYW4v0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿