'Inside out 2' breekt records: beste openingsweekend ooit voor animatiefilm - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年6月17日月曜日

'Inside out 2' breekt records: beste openingsweekend ooit voor animatiefilm - VRT.be

Pixar-film 'Inside out 2' had de sterkste wereldwijde opening van een animatiefilm ooit. Dat laat Disney, het bedrijf achter Pixar, zelf weten in een persbericht. Het vervolg op de gelijknamige film uit 2015, waarin de emoties van een tienermeisje tot leven komen, bracht wereldwijd naar schatting al 295 miljoen dollar op.

In de originele film uit 2015, die zelfs een Oscar opleverde, konden kijkers al kennis maken met Riley en haar 5 emoties. Plezier, verdriet, angst, woede en afkeer komen tot leven en leren samenwerken in het hoofd van het meisje. In 'Inside out 2' is Riley een tiener geworden en duiken er plots nieuwe emoties op: onzekerheid, jaloezie, verlegenheid en ennui (verveling).

In ons land verschijnt de film pas op 19 juni in de bioscoop, maar op vele plaatsen, zoals in de Verenigde Staten, kwam de film afgelopen vrijdag al in de zalen. De Vlaamse stemacteurs zijn onder meer Linde Merckpoel, Ella Leyers en Stany Crets.

Heel wat fans zaten blijkbaar op dit vervolg te wachten, want Disney, waar animatiestudio Pixar deel van uitmaakt, laat nu weten dat de film wereldwijd al ongeveer 295 miljoen dollar opbracht. Dat is omgerekend zo'n 275,5 miljoen euro. Het gaat om de sterkste wereldwijde opening van een animatiefilm aller tijden, aldus Disney.

Alleen al in Noord-Amerika bracht de film tot nu toe al 155 miljoen dollar (144,8 miljoen euro) op, waarmee Pixar 'Dune: Part Two' van de troon stoot en van het beste openingsweekend van 2024 tot nu toe mag spreken. In die regio haalt 'Inside out 2' het op 1 na beste openingsweekend van een animatiefilm ooit, na de andere Pixar-sequel 'Incredibles 2' uit 2018.

De 1e 'Inside out' kwam uit in de zomer van 2015 en bracht in het openingsweekend 90 miljoen dollar (84 miljoen euro) op, toch een pak minder. In totaal leverde die film 858 miljoen dollar (801,5 euro) op.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiPGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNi8xNy9pbnNpZGUtb3V0LTItcmVjb3JkL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿