Nederland overweegt om niet meer deel te nemen aan Songfestival na diskwalificatie Joost Klein - Gazet van Antwerpen - Crune Blogs

Latest

2024年6月7日金曜日

Nederland overweegt om niet meer deel te nemen aan Songfestival na diskwalificatie Joost Klein - Gazet van Antwerpen

Nederland twijfelt er aan of het volgend jaar deelneemt aan het Eurovisiesongfestival in Zwitserland. Dat deelt openbare omroep AvroTros mee via Instagram. De diskwalificatie van Joost Klein bij de afgelopen editie ligt duidelijk nog zwaar op de maag bij onze noorderburen.

“De afgelopen weken is er veel gebeurd achter de schermen bij AvroTros in de naweeën van de teleurstellende afloop van het Songfestival voor Nederland”, schrijft de omroep.

“Het onderzoek van het incident is nog in behandeling bij het Zweedse Openbaar Ministerie. Gedurende dit onderzoek kunnen we helaas niet inhoudelijk ingaan op de details, de toedracht en de afwikkeling van dit incident omdat dit het onderzoek zou kunnen beïnvloeden.”

“Wel kunnen we stellen dat op basis van de informatie die we toen en nu hebben, nog steeds van mening zijn dat de diskwalificatie onnodig en disproportioneel was.”

De openbare omroep lijkt sceptisch te staan tegenover het onderzoek dat de EBU zelf voert. “AvroTros is van mening dat er een breder, diepgravend en echt onafhankelijk onderzoek nodig is om structurele problemen te adresseren.”

De omroep wil dat de waarden verbinding en onderling broederschap stimuleren weer centraal moeten staan bij de EBU. Zolang AvroTros geen duidelijke signalen in die richting ziet “houden we deelname aan het Songfestival in beraad”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiK2h0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDA2MDZfOTQ1OTQyOTnSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿