Nood aan studeermaatje tijdens de blok? Duik samen met Silke uit 'Thuis' in je boeken - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年6月3日月曜日

Nood aan studeermaatje tijdens de blok? Duik samen met Silke uit 'Thuis' in je boeken - VRT.be

Studenten kunnen voortaan samen studeren met Silke van 'Thuis' in de nieuwe lofi-stream van VRT. Zo heb je op elk moment van de dag een geanimeerd studeermaatje, terwijl je op de achtergrond een relaxerende versie van de 'Thuis'-begingeneriek hoort. Je kan via de stream ook chatten met blokkende medestudenten of MNM-dj’s.

Lofi-streams zijn de laatste jaren steeds populairder bij wie moet werken of studeren en wat extra motivatie kan gebruiken. Het concept werd vooral bekend dankzij de streams van het YouTube-kanaal 'Lofi Girl'. Je krijgt er steeds een animatie te zien van een meisje dat aan het studeren of ontspannen is, terwijl je rustgevende lofi-beats hoort.

Die lofi-muziek is kalmerende achtergrondmuziek, vaak zonder tekst, die je kan helpen om te focussen, maar ook om rustig te worden en in slaap te vallen bijvoorbeeld. De muziek zou volgens onderzoekers ongeveer hetzelfde effect als klassieke muziek hebben.

Studeren met Silke of Marcske

VRT, MNM en 'Thuis' lanceren nu een eigen lofi-stream. Daarmee kan je samen studeren met Silke uit 'Thuis' die zich in Bar Madam heeft geïnstalleerd, het café uit de populaire serie. Ondertussen hoor je een lofi-versie van de 'Thuis'-generiek.

"Naast actrice ben ik ook student, en ik zit dus volop in de blok", zegt Ivana Noa die de rol van Silke speelt. "Om mij beter te concentreren, zet ik zelf af en toe lofi op."

In de stream zie je heel wat verwijzingen naar MNM en de verhaallijn van 'Thuis', maar je kan er ook chatten met medestudenten. De MNM-dj’s komen ook af en toe langs in die chat om alle blokkers te ondersteunen en enkele prijzen weg te geven.

"7 op 10 jongeren gebruikt muziek om stress te verminderen en tot rust te komen. Met MNM willen we studenten op die manier ondersteunen tijdens de examenperiode", zegt Steven Lemmens, nethoofd van MNM.

VRT lanceerde eerder al een lofi-stream met Marcske van F.C. De Kampioenen, die in de studio van Radio Hallo blokt. Je kan beide streams dag en nacht volgen tot en met 28 juni via het YouTube-kanaal van VRT MAX. De streams zijn ook beschikbaar als video van 1 uur op VRT MAX.

Ivana Noa, die Silke in 'Thuis' speelt, is naast actrice zelf ook student
Foto: VRT MAX

Makers van eigen bodem

De lofi-versie van de 'Thuis'-begingeneriek werd geproducet door de Belgische Tibeau Denamur, die onder de artiestennaam Tibeauthetraveler al beats voor 'Lofi Girl' zelf maakte. Ook voor de lofi-stream van F.C. De Kampioenen voorzag Denamur de muziek.

De animaties van Silke in Bar Madam zijn ook van eigen bodem en werden door Volstok gemaakt. De animatie van Marcske is gemaakt door de Belgische Bram Algoed.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiU2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNi8wMy9sb2ZpLXN0cmVhbS1zdHVkZXJlbi10aHVpcy1tbm0tdnJ0LWJsb2trZW4v0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿