Veel parkeerterreinen Rock Werchter te nat om te gebruiken, lokale voetbalclub vreest minder inkomen: "10 euro per auto is broodnodig" - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年6月18日火曜日

Veel parkeerterreinen Rock Werchter te nat om te gebruiken, lokale voetbalclub vreest minder inkomen: "10 euro per auto is broodnodig" - VRT.be

Het is bang afwachten voor de vrijwilligers die een parkeerterrein uitbaten tijdens het festival Rock Werchter. Door de aanhoudende regen staat een groot deel van de parkings onder water. "Elke geparkeerde wagen is een aardige duit in het zakje", zegt Geert Casteels van Voetbalclub Werchter.

Door de aanhoudende regen staan meerdere parkeerterreinen van het festival onder water. Organisatie Live Nation volgt de situatie elke dag op, maar is intussen wel op zoek naar parkeermogelijkheden op afstand en bijkomend openbaar vervoer. Het festivalpark en camping The Hive liggen er wel goed bij, daar werd het overvloedige water weggepompt. 

"Als ik het terrein bewandel en eens rondkijk, denk ik dat we momenteel 60 procent van het terrein zouden kunnen gebruiken. Het is er alleszins te nat om met een auto op te rijden", zegt Geert Casteels van Voetbalclub Werchter.

Belangrijke bron van inkomsten

"Het tij kan natuurlijk snel keren, en dat in de goede of de slechte richting. Als het een paar dagen droog is, kan bijna heel de parking gebruikt worden. In het andere geval, gaan we minder auto's kunnen parkeren en dat zal een financiële impact hebben op onze voetbalclub."

"We krijgen ongeveer 10 euro per auto, dus elke geparkeerde wagen is voor ons een aardige duit in het zakje. We zijn volop bezig ons gebouw te vernieuwen. Dat is een accommodatie van ongeveer 70 jaar oud. We mogen geen nieuw gebouw zetten in de zone, dus met het geld vernieuwen we bijvoorbeeld het dak en de vloer en isoleren we de kantine", zegt Casteels.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiV2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNi8xNy9jYW1waW5ncy1yb2NrLXdlcmNodGVyLW9uZGVyLXdhdGVyLXZvZXRiYWxjbHViL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿