IN KAART. Dit zijn de beste restaurants volgens Gault&Millau - De Standaard - Crune Blogs

Latest

2019年11月5日火曜日

IN KAART. Dit zijn de beste restaurants volgens Gault&Millau - De Standaard

IN KAART - GAULT&MILLAU

IN KAART. De beste restaurants volgens Gault&Millau

november 2019edm, kaart Tom Sonck

Restaurantgids Gault&Millau heeft opnieuw punten uitgedeeld: Hof van Cleve en BonBon blijven de besten van de klas, maar Boury, Le Coq aux Champs en La Paix schuiven weer een beetje dichterbij. Bert Meewis van restaurant Slagmolen in Oudsbergen is uitgeroepen tot chef van het jaar.

‘Met Bert Meewis als Chef van het Jaar kiezen we voor een keukenaanpak waar expertise, sereniteit, doelgerichtheid en een scherpe focus centraal staan. Waarachtigheid aan het fornuis en op het bord vormen samen de hoeksteen van dit restaurant’, aldus de redactie van Gault&Millau over restaurant Slagmolen.

‘De goed uitgevoerde en opgefriste klassieke keuken is al een paar jaar helemaal terug en blijft ontzettend geliefd bij het Belgische publiek’, zegt ceo Marc Declerck bij de voorstelling van de zeventiende editie van de restaurantgids in Lint.

De Jonge Chefs van het jaar zijn Glenn Verhasselt (Sir Kwinten in Lennik) voor Vlaanderen, Jean Vrijdaghs & Sébastien Hankard (Le Gastronome in Paliseul) voor Wallonië en Grégoire Gillard (Barge in Brussel) voor het Brussels Gewest.

130 nieuwkomers

Voor de jaarlijkse Gault&Millau gids werden 1.300 restaurants gerecenseerd, 130 ervan zijn nieuw. Hof van Cleve in Kruishoutem en BonBon in Sint-Pieters-Woluwe behouden hun topscore van 19,5 op 20. Stijgers aan de top zijn Boury in Roeselare, Le Coq aux Champs in Tinlot en La Paix in Anderlecht, telkens met een score van 17,5 op 20.

Twee jaar geleden werd het cahier POP opgericht, met de beste laagdrempelige en meer casual adressen. De drie POP-laureaten van 2020 zijn Golden Gai in Gent, Fernand Obb Delicatessen in Sint-Gillis en Tero in Bierges.

Zoom in op de kaart en ontdek de beste restaurants in uw buurt:

Laureaten

Gastvrouw van het jaar: Anca Petrescu (Alexandre – Brussel)
Italiaanse Chef van het jaar: Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo)
Aziaat van het jaar: Dim Dining (Antwerpen)
Het mooiste terras: Le Chalet de la Forêt (Brussel)
Het mooiste restaurant design (nieuwe award): La Table de Maxime (Paliseul)
Sommelier van het jaar: Stéphane Dardenne (L’air du temps– Liernu)
Dessert van het jaar: Adriana Zafiris en Frederic Castro (Soma - Antwerpen)
Brasserie van het Jaar: Les Brigittines (Brussel)
Gastro-bistro van het jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château)
Ambachtsman van het jaar: Arold Bourgeois (Little Paris – Waterloo)
Groentegerecht van het jaar: Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte – Kruisem-Ouwegem)
Dé Nieuwkomer van het jaar: August (Antwerpen)
Wijnkaart van het jaar: Le Pilori (Ecaussinnes)
Bierkaart van het jaar: De Jonkman (Brugge)
De 'prijs & plezierverhouding' van het jaar: Mout (Damme), Tandem (Brussel) en Le Pavillon du Vieux Château (Modave)
De 3 ontdekkingen van het Jaar: Hoeve De Bies (Voeren), Coquum (Brussel) en Antoine (Eupen).

De Gault&Millau gids voor 2020 ligt vanaf midden deze week in de winkel voor 29 euro. Meer info op www.gaultmillau.be.

Foto's: Brecht Van Maele, Guerrino, Philippe Meyers, Pierre Resimont, Piet De Kersgieter, Pieter D'Hoop (pdsign photography), Google Maps.

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://www.standaard.be/cnt/dmf20191104_04699649

0 件のコメント:

コメントを投稿