Jante (26) wint zevende seizoen van 'Bake off Vlaanderen', en haar entourage wist het eerder dan zijzelf: “Er ging een belletje rinkelen” - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2023年12月17日日曜日

Jante (26) wint zevende seizoen van 'Bake off Vlaanderen', en haar entourage wist het eerder dan zijzelf: “Er ging een belletje rinkelen” - Het Nieuwsblad

Jante, uit Heultje (Westerlo), woont sinds anderhalf jaar in haar eigen stek: een splinternieuwe flat in de groene rand rond Heist-op-den-berg. We treffen haar op een bakdag voor De Warmste Week. Maar eerst blikken we terug op Bake Off. “Ik had het grote geluk dat Lisa de wedstrijd al had verlaten”, zegt Jante. “Ik weet niet of ik had gewonnen als zij nog in de running was. Al was het sowieso niet evident. Debbie ging er hard voor, en Stephen was veel beter dan hij zelf denkt. Ik ga niet van mezelf zeggen dat ik goed ben. Soms waren mijn baksels zeer goed, soms wat minder gelukt. Maar ik had de chance dat ik me bij tegenslag goed herpakte.” We herinneren ons tranen in de eerste aflevering. “Omdat ik dat taartje thuis zeven keer probleemloos had geoefend. Maar in de tent was het zo heet dat mijn botercrème niet koud genoeg werd. Een andere keer sneed ik diep in mijn vinger. Maar ik liet nooit de moed zakken.” Bij het uitroepen van de winnaar had haar entourage sneller dan zijzelf in de gaten dat ze zou winnen. “Ze hoorden de cameraman vragen waar mijn familie stond, zo ging er een bel rinkelen.” (lacht)

Bakken is nog maar een vrij recente passie. “Tijdens de pandemie ben ik er intensief mee gestart. Dat was mijn uitlaatklep, na een zware dag in het ziekenhuis.” Ze werkt als somnologisch verpleegkundige in het slaaplabo van Gasthuisberg Leuven. “En ik ben ook flexijobber bij een feestzaal om de hoek. Ik doe er soms mijn zegje over de desserts, steek een handje toe bij de koude bereidingen, en zoek mee naar leuke smaakcombinaties.”

De interesse voor het culinaire was er al vroeg. “Ooit dacht ik eraan om naar de hotelschool in Koksijde te gaan en er op internaat te verblijven. Ik mocht van thuis mijn dromen najagen. Maar ik koos er zelf voor om eerst mijn middelbaar uit te doen en dan te zien wat ik zou doen.”

(Lees verder onder de foto)

Tijdens de opnames in juli.© Play

Lekker en simpel

Zou ze fulltime met eten willen bezig zijn? “Het kriebelt wel. Ik zorg graag voor mensen. Hoewel ik fijne collega’s heb in Leuven zou ik misschien op termijn een eigen zaak willen starten. Niks fancy, gewoon lekker en simpel eten maar niet te alledaags. Of ik kan ook mijn bijberoep nog wat uitbreiden. Ik werk trouwens met de feestzaal al samen voor trouwtaarten.”

We zitten met Jante aan haar keukentafel. Die ligt vol met bakspullen en de keukenrobot die ze na afloop van Bake Off kreeg. “Ik ben een goede klant bij de supermarkt”, lacht ze. “Om te oefenen voor Bake Off heb ik zeker honderd kilo boter en 200 eieren gekocht. Ook nu sleep ik boter, bloem en eieren in grote getale aan. Ik denk dat ze zich aan de kassa afvragen wat ik daar mee doe.”

Het antwoord: koekjes bakken voor het goede doel. “Vroeger steunde ik met de familie ook al het goede doel. En deze keer draait het om kinderen in armoede, er worden acties op poten gezet zodat ze zonder zorgen kunnen opgroeien. Een mooi thema waar ik me voor wil inzetten.”

(Lees verder onder de foto)

En bakken maar! Meer dan 2000 koekjes voor het goede doel.© Sarah Van den Elsken

Vier smaken

Is de actie een succes? ”Nooit verwacht dat zoveel mensen wilden bestellen. Ik ga al zeker ruim 2000 koekjes bakken, het merendeel is gelukkig klaar”, klinkt het. “Begin november begonnen, en mensen konden tot zondag bestellen. In de doosjes zitten vier soorten koekjes. Elke week bak ik zeker zeven uur. Daarnaast heb ik ook mijn vaste bestellingen. Ik maakte zopas twee taarten, vorige week waren er dat drie. Soms zelfs vier. En dan weet ik nog niet wat het effect van eindwinst in Bake Off gaat zijn. Niet dat ik met het programma bekendheid najaag, ik wou gewoon mijn passie voor bakken botvieren.”

En dan eindelijk rust? Nee, want dan zijn er een hoop bestellingen voor de feestdagen. Tot midden februari zit de agenda van Jantbakt (zoals je haar kan vinden op Instagram, red.) al behoorlijk vol, er zijn reeds bestellingen voor trouwfeesten en dergelijke in 2024. De klant is koning: ik maak op maat. Ze mogen ideeën aanreiken en ik geef suggesties qua smaak. Soms krijg ik carte blanche. Genoeg werk, maar nu eerst genieten van de Bake Off-winst.”

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjMxMjE2Xzk3NDgwOTc20gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿