Jonge dichteres brengt straffe boodschap en Lady Gaga zingt volkslied: opvallendste fragmenten van eedaflegging Biden - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2021年1月21日木曜日

Jonge dichteres brengt straffe boodschap en Lady Gaga zingt volkslied: opvallendste fragmenten van eedaflegging Biden - VRT NWS

1. Joe Biden verschijnt op balkon voor zijn eedaflegging

De officiële aftrap voor de ceremonie. Joe Biden verschijnt samen met zijn vrouw Jill Biden op het wereldberoemde balkon aan het Capitool, waar hij een halfuurtje later de eed zal afleggen als de 46e president van de Verenigde Staten. 

2. Lady Gaga brengt Amerikaans volkslied, mét gouden micro

Net voor de eedaflegging zelf, wordt het Amerikaanse volkslied gezongen. Daarvoor had Joe Biden een opvallende naam gekozen. Niemand minder dan zangeres Lady Gaga bracht het National Anthem, voor de gelegenheid met een gouden micro. 

3. Hét moment: de eedafleggingen zelf

En dan was het tijd voor hét moment. Als eerste mocht Kamala Harris haar hand op de Bijbel leggen en zo de eed afleggen als vicepresident. Zij wordt de eerste gekleurde vrouw die die functie opneemt. 

Vlak erna was het de beurt aan Joe Biden om de eed af te leggen als de 46e president van de Verenigde Staten. Hij deed dat op een eeuwenoude familiebijbel. Daarover vind je meer in dit bericht

4. Even stilte tijdens de speech voor de 400.000 coronadoden

In de eerste toespraak van Joe Biden als president stond vooral "verzoening" en "eenheid" centraal. Maar hij wilde duidelijk ook stilstaan bij de 400.000 mensen die in het land zijn gestorven aan de gevolgen van corona.  "Het zijn allemaal moeders, vaders, kinderen, vrienden of buren van iemand." Er volgde een kort moment van stilte. 

5. Jonge dichteres brengt opvallende boodschap van hoop

De 22-jarige zwarte dichteres Amanda Gorman bracht een indrukwekkende boodschap van hoop. Ze vulde zijn toespraak aan met de woorden "democratie kan tijdelijk verdrongen, maar nooit blijvend verslagen worden". 

6. Joe Biden trek het Witte Huis in

Nadat ze een krans zijn gaan leggen bij het monument van de onbekende soldaat, gingen Joe Biden en zijn vrouw Jill Biden naar het Witte Huis. Hij kwam rond 22 uur onze tijd aan op de plek waar hij voortaan zal wonen en werken. 

Lang stilzitten doet hij trouwens niet. Een dik uur later ondertekende hij al de eerste decreten in zijn kantoor. Nog een fijn weetje: voormalig president Donald Trump heeft volgens Biden een brief achtergelaten die "zeer genereus" is. Wat erin staat, wil Biden voorlopig niet vertellen. 

Tot slot: een samenvatting van de hele dag

De collega's van "Terzake" hebben de hele dag samengevat in deze video. 

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiTWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8wMS8yMC9vcHZhbGxlbmRzdGUtZnJhZ21lbnRlbi1lZWRhZmxlZ2dpbmcv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿