Halfweg de opnames van ‘Reizen Waes: Vlaanderen’ neemt Tom Waes (51) even zelf vakantie. Maar niet zonder ons een eerste blik te gunnen van zijn binnenlandse rondreis. Zo ging de presentator al kamperen naast een kerncentrale, kajakken in een moeras en zwemmen op de bodem van de Noordzee. Al belooft vooral die ene culinaire trip met een bordje muskusrat spraakmakende televisie.
Liefst 3.000 suggesties kreeg Tom Waes in zijn mailbox, nadat hij de Eén-kijkers had opgeroepen om unieke locaties en belevenissen in Vlaanderen met hem te delen. “Dat heeft me heel positief verrast”, zegt hij. “We zijn nu halfweg de opnames, en ik ben al op geweldige plekken geweest en heb erg mooie verhalen leren kennen.” Zo kreeg Waes vanuit de Westhoek een tip over het mysterieuze overlijden van zijn eigen grootvader. “Maar ik ben al ook uitgenodigd om een cursus West-Vlaams te volgen en heb in Oost-Vlaanderen geprobeerd om een vergeten culinaire traditie op de kaart te zetten.”
Een wel heel speciale traditie, zo blijkt uit de eerste beelden die Waes lost. In de keuken van sterrenchef Kobe Desramaults (39) ging hij aan de slag met een bijzonder vleesgerecht: muskusrat. Of dat in de smaak viel, houdt Waes voorlopig nog stil.
Ook in eigen stad
Voor Reizen Waes: Vlaanderen doorkruisen Waes en zijn ploeg alle vijf provincies in onze landshelft – al sluit hij uitstapjes naar Wallonië niet uit. Hij trok al van de kust, waar hij als ervaren duiker op de bodem van de Noordzee ging zwemmen, naar de verre uithoeken van de Kempen. Maar ook in zijn eigen thuisstad ging Waes op verkenning. “En zie, zelfs mijn geliefde Antwerpen heb ik nog van een heel andere kant leren kennen.”
Staan ook al zeker op de agenda voor de nieuwe Reizen Waes: een kampeertrip naar de kerncentrale van Doel, een dagje kajakken in moerassige waterstromen en een bezoek aan liefhebbers van de duivensport. Het eindresultaat is dit najaar te zien op Eén.
続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjAwNzI4Xzk1ODc1MjI30gEA?oc=5
0 件のコメント:
コメントを投稿