Al vijf klachten tegen turnleraar na aanranding van kind (4): “Ze mochten 'het geheimpje' nooit verklappen” - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2020年1月31日金曜日

Al vijf klachten tegen turnleraar na aanranding van kind (4): “Ze mochten 'het geheimpje' nooit verklappen” - Het Nieuwsblad

Keerbergen / Mechelen -

Tegen turnleerkracht V.B. (23) van de Mechelse school De Wegwijzer zijn nu al vijf klachten voor kindermisbruik ingediend. Dat bevestigt de woordvoerder van het Antwerpse parket. “Het gaat om aangiftes. We gaan die onderzoeken. De betrokkene is tot hiertoe voor één klacht in verdenking gesteld”, zegt Kristof Aerts van het parket.

De turnleraar, afkomstig uit Keerbergen, werd vorige week op school opgepakt en daarna aangehouden omdat hij een kind van vier zijn geslachtsdeel zou hebben getoond en vroeg het aan te raken. Op zijn computer thuis werd een enorme hoeveelheid kinderporno gevonden.

Sindsdien stapten ouders van vier andere kinderen ook naar het parket. Ook die kinderen werden benaderd door de leerkracht en kregen te horen dat ze “het geheimpje nooit mochten verklappen”.

“Wij zijn nog niet officieel op de hoogte gesteld van die nieuwe klachten”, zegt Bart Vanmarcke, de advocaat van de leerkracht. “Maar mijn cliënt wil wel opnieuw verhoord worden. Over de inhoud van de zaak kan ik verder niks kwijt.” Eerder had de advocaat nog meegegeven dat zijn cliënt zich bewust is van de ernst van de feiten en zich wil laten behandelen.

Toen de zaak uitbrak, vertelde een goede bron dat de feiten gepleegd door V.B., die pas sinds 1 september in de school werkte, te wijten zouden zijn aan zijn cannabisverslaving, waardoor “er remmingen waren weggevallen voor neigingen die hij al veel eerder had”. Die cannabisverslaving zou sinds begin december “geëscaleerd” zijn, zo meldt de bron nog. De feiten zouden bijgevolg allemaal in december en of januari gebeurd zijn.

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjAwMTMwXzA0ODI4MTg40gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿