Negenjarige jongen wordt tiende slachtoffer Astroworld - De Standaard - Crune Blogs

Latest

2021年11月16日火曜日

Negenjarige jongen wordt tiende slachtoffer Astroworld - De Standaard

Ezra (9) was met zijn vader op Astroworld en lag sindsdien in een coma.

De chaos die ontstond tijdens het festival Astroworld op 5 november in Houston heeft een tiende dodelijk slachtoffer geëist. De 9-jarige Ezra overleed zondag in het Texas children’s hospital in Houston, heeft zijn familie laten weten aan de Amerikaanse zender ABC13. Ongeveer 50.000 festivalgangers woonden vrijdagnacht het Astroworld-festival bij. Op een bepaald moment drong de menigte zich bijeen en brak paniek uit. De jongen was zwaargewond geraakt in het gedrang en lag in een coma.

Op de schouders van zijn vader

Zijn vader vertelde maandag in een interview met ABC13 dat zijn zoon fan was van Travis Scott. Hij had zijn zoon op zijn schouders toen er tijdens het concert geduw en getrek ontstond. In het gedrang dat volgde, viel de vader flauw en belandde zijn zoon op de grond, waar hij onder de voet werd gelopen door de mensenmassa. De grootvader van Ezra vertelde eerder dat de jongen hartfalen en hersenschade opliep en in een kunstmatige coma was gebracht.

Zo’n 300 mensen werden ter plaatse verzorgd, 13 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Zowel organisator Live Nation als rapper Travis Scott kregen veel kritiek, Scott voornamelijk omdat hij zijn concert niet stopte toen er paniek uitbrak in het publiek. Vorige week donderdag waren er al minstens 58 klachten van gewonde concertgangers en nabestaanden van slachtoffers. De advocaat van de familie van Ezra, Ben Crump, geeft aan dat ook de familie van Ezra een klacht heeft ingediend tegen Travis Scott en de organisator van het festival, Live Nation, schrijft The Guardian.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMTExMTVfOTM3MDU4OTDSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿