"Nieuw" album van Taylor Swift breekt records op Spotify: belangrijke overwinning in strijd met ex-platenbaas - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2021年11月16日火曜日

"Nieuw" album van Taylor Swift breekt records op Spotify: belangrijke overwinning in strijd met ex-platenbaas - VRT NWS

In een poging om de rechten op haar muziek terug te winnen, heeft Taylor Swift opnieuw een nieuwe versie van een van haar oude albums uitgebracht. Na "Fearless (Taylor's version)" volgt nu "Red (Taylor's version)". Het plan van de 11-voudige Grammy-winnares lijkt te werken want op Spotify smullen de fans van het "nieuwe" album: op de dag dat de plaat uitkwam, brak Swift al twee streamingrecords.

Het "nieuwe" album, getiteld "Red (Taylor's version)", bevat de 16 originele nummers van de plaat uit 2012 aangevuld met samenwerkingen met grote internationale artiesten zoals Ed Sheeran and Chris Stapleton. De Amerikaanse zangeres maakte ook plaats voor enkele nooit uitgebrachte nummers die de originele plaat van 2012 niet haalden. 

Het paradepaardje van "Red (Taylor's version)" is "All too well", op het oude album duurt het populaire nummer meer dan vijf minuten maar op vraag van de fans, die wisten dat er een versie van tien minuten bestond, belandde de langere versie op de nieuwe plaat. 

Strijd om de rechten

Taylor Swift verloor de rechten op de opnames van haar eerste zes albums toen ze in 2019 het platenlabel Big Machine Records verliet. Het was de start van een felle ruzie tussen de zangeres en Scooter Braun, de nieuwe eigenaar van het label en dus ook van Swifts muziek. Vorig jaar verkocht Braun de rechten op haar nummers aan investeringsbedrijf Shamrock Capital. Volgens Brits zakenblad Financial Times had het bedrijf meer dan 300 miljoen dollar over voor Swifts repertoire.

Door haar voorgaande albums opnieuw op te nemen tracht Swift de controle opnieuw in handen te krijgen. En dat lijkt wonderwel te lukken. Met de heruitgave van "Red" brak de zangers twee Spotifyrecords: "Red (Taylor’s Version)" is het meest beluisterde album van een vrouwelijke artiest in één dag" en Swift zelf kroonde zich tot "meest gestreamde artieste ooit in één dag".

"Red (Taylor's Version)" is de tweede heruitgave van een Taylor Swift-album. In april deed de zangeres hetzelfde met "Fearless (Taylor's version)", origineel uitgebracht in 2008. In een poging om al haar rechten terug te winnen heeft Swift aangekondigd dat ze ook de andere vier albums destijds uitgebracht bij Big Machine Records opnieuw wil opnemen. Volgens Financial Times zou het volledige project binnen twee jaar afgerond moeten zijn.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiOWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8xMS8xNS90YXlsb3Itc3dpZnQtcmVkL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿