Schotse groep Alestorm speelt op Graspop liedje ter ere van de overleden Robbe (28): “Ik ben zo blij dat het gelukt is” - Gazet van Antwerpen - Crune Blogs

Latest

2022年6月20日月曜日

Schotse groep Alestorm speelt op Graspop liedje ter ere van de overleden Robbe (28): “Ik ben zo blij dat het gelukt is” - Gazet van Antwerpen

De Schotse groep Alestorm heeft op Graspop het nummer Zombies ate my pirate ship gezongen, speciaal voor de overleden Robbe. Normaal zou Robbe vandaag met zijn tweelingzus Rani op Graspop zijn, maar op 16 maart stapte hij uit het leven.

Christof Willocx

Robbe en Rani Deriemaeker (28) gaan al jaren samen naar Graspop. Hun tickets voor dit jaar hadden ze, zoals velen, al in 2019 gekocht. Maar toen kwam de coronacrisis er tussen. Broer en zus waren grote fan van de Schotse folkmetalgroep Alestorm, die liedjes over feesten, drinken en piraten maakt. Het geestige Zombies ate my pirate ship was hun favoriet. En dat nummer en alle andere nummers van Alestorm zouden ze dit jaar luid meezingen op Graspop.

 

“Maar op 16 maart is Robbe plots uit het leven gestapt”, zegt Rani. “We weten niet waarom. Wij hadden een goeie band met elkaar, maar Robbe sprak niet over zijn gevoelens. Hij was een feestbeest, geen babbelaar. Het was voor ons een volslagen verrassing dat hij er een einde aan heeft gemaakt.”

Rani en haar mama Carine staan op de eerste rij bij het optreden van Alestorm op Graspop. 

Rani en haar mama Carine staan op de eerste rij bij het optreden van Alestorm op Graspop. ©  Gil Plaquet

Boodschap op Facebook

Rani heeft in de week voor het optreden van Alestorm op Graspop een boodschap geplaatst op Facebook, om na het concert met tienduizenden mensen samen het favoriete liedje van Robbe te zingen. De oproep is achtduizend keer op Facebook gedeeld. “We gaan bij het optreden helemaal vooraan proberen te geraken, en zullen het nummer zelf inzetten, in de hoop dat veel mensen ons volgen”, zei Rani.

Maar zover is het niet moeten komen. Want de boodschap was via Facebook blijkbaar ook tot bij de groep zelf geraakt. ”We gaan nu een nummer spelen dat normaal niet op onze setlist staat, en dat we dus weinig hebben gerepeteerd”, zei zanger Christopher Bowes middenin het concert. “Dit liedje is voor Robbe.”

Christopher Bowes, de zanger van Alestorm. 

Christopher Bowes, de zanger van Alestorm. ©  Gil Plaquet

Waarna de band in volle vaart Zombies ate my pirate ship in gang zette. De boodschap werd duidelijk begrepen door het publiek. Het refrein werd luid meegezongen en de handen gingen massaal op elkaar. “Het was een heel overweldigend moment, maar ik ben zo blij dat het gelukt is”, zegt Rani na afloop.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiK2h0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyMjA2MTlfOTU4NjczOTDSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿