Paniek uitgebroken in Disneyland Parijs, mogelijk vals alarm - Gazet van Antwerpen - Crune Blogs

Latest

2019年3月24日日曜日

Paniek uitgebroken in Disneyland Parijs, mogelijk vals alarm - Gazet van Antwerpen

In Disneyland in Parijs (Frankrijk) is zaterdagavond paniek uitgebroken. Volgens de Waalse krant La Dernière Heure gebeurde dat nadat er geroepen werd dat er geweerschoten waren gehoord. Of er ook echt werd geschoten, is nog niet duidelijk, al zijn er intussen onbevestigde meldingen dat het om vals alarm zou gaan.

Toeristen die het park bezoeken, moeten momenteel binnen (in de restaurants en winkels) blijven. Sommige gebouwen zouden geëvacueerd zijn geweest, anderen zouden in lockdown zijn gegaan.

Een bezoeker zette op Twitter dat hij in een van de restaurants zit. “We mogen het restaurant niet verlaten. De deuren werden op slot gedaan en gewapende agenten zijn net binnengekomen. Het enige dat we momenteel weten is dat er een gecontroleerde explosie is geweest.”

Een Belg die momenteel in het park is, meldt aan SudInfo dat er “plots een grote massabeweging was”. “De terrassen waren in een paar seconden leeg. We werden in de winkels geduwd, bewakers sloten de deuren en we werden daarna via de achterkant geëvacueerd. Er was veel paniek. Mensen huilden. Volgens een van de bewakers gaat het om vals alarm, maar is het nu eenmaal belangrijk dat er politie aanwezig is in het park.”

“We stonden in de rij om naar de parking te gaan toen een menigte plots in paniek raakte. Iedereen begon te lopen”, zegt een andere bezoeker op Twitter. “Er werden dingen gezegd over geweerschoten.”

“Uitgaansgebied Disney Village in Disneyland Paris wordt volledig geëvacueerd. Bezoekers in winkels en restaurants mogen niet naar buiten. Niet duidelijk wat er aan de hand is”, zegt nog een bezoeker van Disney in een tweet.

Wat er aan de hand is, is nog niet duidelijk. Of er ook echt geweerschoten of explosies waren, werd nog niet bevestigd. Naast politie zouden er ook militairen aanwezig zijn in het park.

Op Twitter werden beelden gezet van mensen die in paniek weglopen. Het is nog onbevestigd of die beelden ook echt afkomstig zijn van Disneyland Parijs. Andere tweets melden dat het vals alarm is. Er is sprake van een defecte lift die een luide knal maakte en zo paniek veroorzaakte. Dadelijk meer.

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://www.gva.be/cnt/dmf20190323_04277121/paniek-uitgebroken-in-disneyland-parijs-geweerschoten-gehoord

0 件のコメント:

コメントを投稿