Een historische uitvaart: het indrukwekkende afscheid van Queen Elizabeth II - De Standaard - Crune Blogs

Latest

2022年9月19日月曜日

Een historische uitvaart: het indrukwekkende afscheid van Queen Elizabeth II - De Standaard

De begrafenis van de Britse koningin Elizabeth II vond maandag om 12 uur Belgische tijd plaats in Westminster Abbey, in hartje Londen. Naar schatting hebben ruim 4 miljard mensen de dienst gevolgd. Wij verzamelen de belangrijkste momenten in dit artikel.

1. Indrukwekkende processie met doedelzakken begeleidt kist van de Queen

Onder begeleiding van honderden doedelzakspelers en trommels, is de kist van de koningin kort voor de middag van Westminster Hall naar Westminster Abbey vervoerd. Koning Charles en zijn broers en zus, alsook prins William en prins Harry, liepen mee in de optocht (zie video bovenaan).

2. Prins George en prinses Charlotte lopen mee achter kist

De Britse koninklijke familie is Westminster Abbey in stoet binnengewandeld achter de kist van de koningin. Ook prins George (9) en prinses Charlotte (7), de oudste kinderen van kroonprins William en Kate Middleton, wandelden mee door het gangpad van de kerk.

3. Westminster Abbey zingt 'God save the King' op uitvaart Queen

Tijdens de uitvaart van koningin Elizabeth II werd ook haar troonopvolger koning Charles III geëerd. De volle kerk zong ‘God save the King’:

4. Duizenden Britten op straat voor tocht naar Windsor Castle

Na de plechtigheid in Westminster Abbey trok de kist van de Queen naar Windsor Castle, waar een iets intiemere uitvaart doorgaat. De kist werd eerst nog met een koets door hartje Londen gereden, maar werd later overgeplaatst in de lijkwagen voor de tocht van zo’n 35 kilometer naar Windsor. Talloze Britten waren op straat gekomen om de optocht te zien.

5. Wereldleiders brengen hulde aan de Queen

Tal van wereldleiders waren zondag al naar Londen gereisd om de begrafenis van koningin Elizabeth II bij te wonen. Onder anderen de Amerikaanse president Joe Biden, de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, en de Oekraïense presidentsvrouw Olena Zelenska brachten de Queen de dag voordien een laatste groet.  

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMjA5MTlfOTI5MzkwMDHSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿