Eric Goens toont hoe bekend Vlaanderen wakker wordt na corona: “Zie wat er nu gebeurt gerust als een soort reset” - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2020年5月8日金曜日

Eric Goens toont hoe bekend Vlaanderen wakker wordt na corona: “Zie wat er nu gebeurt gerust als een soort reset” - Het Nieuwsblad

Eric Goens toont hoe bekend Vlaanderen wakker wordt na corona: “Zie wat er nu gebeurt gerust als een soort reset”

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

In het nieuwe VTM-programma De zomer van mag Eric Goens doen wat hij altijd doet, en goed doet: gesprekken voeren met vooraanstaande politici, sporters en artiesten. Over hoe Vlaanderen en zijzelf weer wakker worden na enkele vreemde maanden. De uitzendingen moeten eind juli starten.

Een kantelmoment in het bestaan van velen, zo noemt tv-maker Eric Goens (51) de voorbije weken en maanden. “Vermoedelijk zullen verschillende mensen even hebben stilgestaan bij wat ze daarvoor deden. Om misschien vast te stellen dat er gewenning in hun leven was geslopen. Of zelfs wat sleur. Zie wat er nu gebeurt dus gerust als een soort reset.”

Maar binnenkort wordt Vlaanderen weer wakker. En hoe dat verloopt, daarover maakt Goens een nieuw VTM-programma. Dat heeft als werktitel De zomer van en zal bekende vooraanstaande figuren in beeld brengen. Mensen die ergens voor staan: politici, sporters, “maar net zo goed artiesten die een drukke agenda in het vooruitzicht hadden en nu mogen hopen op nog een of twee optredens”. Wie dat concreet worden, is vooralsnog niet bevestigd.

Geen toeters en bellen

Het programma wordt vintage Goens: een beetje Kroost, een beetje Bargoens, een beetje Het huis. “Ik doe eigenlijk al mijn hele leven hetzelfde: ik kom ergens toe en begin met mensen te babbelen. Die gesprekken staan opnieuw centraal, maar we willen ook het actieve leven tonen. Zoals het moment waarop de zanger voor het eerst weer op de bühne staat. Omdat dat mee definieert wie hij is. Maar het wordt erg down to earth, zonder al te veel toeters en bellen”, zegt hij.

Wat het niét wordt: een programma over corona. Daar heeft Goens het, nadat hij voor Vier ook al #Corona2020 maakte, stilaan mee gehad. “De goesting en het enthousiasme moeten ervan afdruipen. Tous ensemble, met de blik op de toekomst.”

De opnames van De zomer van moeten begin juni starten. De uitzendingen staan gepland vanaf eind juli, telkens van maandag tot donderdag. Best opmerkelijk, omdat dergelijke prestigeprogramma’s doorgaans worden opgespaard tot de start van het ‘echte’ nieuwe tv-seizoen in september. “Ik ben graag een man van alle seizoenen. (lacht) Nee, ik vind het aangenaam om snel te schakelen met nieuws. Als je een programma maakt over de zomer van 2020, moet je dat niet laten sudderen tot het voorjaar van 2023.”

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjAwNTA3XzA0OTQ5OTUx0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿