IJsland wint alternatieve Eurovisiesongfestival online, België wordt vijfde - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2020年5月10日日曜日

IJsland wint alternatieve Eurovisiesongfestival online, België wordt vijfde - VRT NWS

21 Eurovisiesongfestival-fansites, -blogs en -podcasts, waarbij de Belgische website Songfestival.be, wilden het moment dit jaar niet zomaar laten passeren. Ze boksten daarom een alternatief Eurovisiesongfestival in mekaar dat zoveel mogelijk op het echte moest lijken, Eurostream 2020, alleen zou het niet op televisie te zien zijn, enkel online te volgen.

Net als bij het echte festival zou er een winnaar gekozen worden, voor 50 procent bepaald door een professionele jury en 50 procent een publieksstemming. Voor ons land bestond de vakjury uit VRT-journalist en Songfestivalkenner André Vermeulen en Ultratop-directeur Sam Jaspers.

Afgelopen week waren er twee halve finales, waaraan alle 41 betrokken landen deelnamen. 26 landen werd geselecteerd voor die finale, en die vond gisteren plaats. Een finale met de klassieke puntentelling én een groot scorebord, net als op het officiële Eurovisiesongfestival.

De IJslandse inzending "Think about things" van Daði og Gagnamagnið sleepte daarin de meeste punten in de wacht. Niet verrassend, want ook voor het echte Eurovisiesongfestival werd IJsland getipt als de te kloppen favoriet.

Met 434 punten haalde IJsland het met een ruime voorsprong op nummers 2 en 3, Litouwen (303) en Rusland (287). "Release me" van Hooverphonic, behaalde met 278 punten een mooie vijfde plaats.

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wNS8xMC9panNsYW5kLXdpbnQtYWx0ZXJuYXRpZXZlLWV1cm92aXNpZXNvbmdmZXN0aXZhbC1vbmxpbmUtYmVsZ2llLXcv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿