Oprichter van legendarische popgroep Kraftwerk Florian Schneider-Esleben overleden - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2020年5月7日木曜日

Oprichter van legendarische popgroep Kraftwerk Florian Schneider-Esleben overleden - VRT NWS

Grootheden als David Bowie hebben aangegeven dat ze zich door Kraftwerk lieten beïnvloeden. Kraftwerk heeft ook een sleutelrol gespeeld bij de opkomst van de elektronische new wave eind jaren zeventig (met acts als The Human League, Ultravox! en Gary Numans Tubeway Army) en bij de populariteit van synthipop vanaf 1980. Orchestral Manoeuvres in the Dark maakt er geen geheim van zwaar beïnvloed te zijn door Kraftwerk.

Ook bands als New Order, Depeche Mode en Simple Minds noemen Kraftwerk als een belangrijke inspirator. Ook geeft Kraftwerk door middel van samples, die vaak zonder toestemming worden gebruikt, in de vroege jaren tachtig mede de aanzet tot de muzikale ontwikkeling van hiphop. Zelfs jaren later worden nog Kraftwerksamples in rapnummers gebruikt, zoals in Sunshine van Jay-Z uit 1997.

Maar de belangrijkste stroming die door Kraftwerk is beïnvloed is de housemuziek en zijn subgenres. 

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wNS8wNi9vcHJpY2h0ZXItdmFuLWxlZ2VuZGFyaXNjaGUtcG9wZ3JvZXAta3JhZnR3ZXJrLWZsb3JpYW4tc2NobmVpZGVyL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿