Zo gaat het er achter de schermen aan toe in 'Thuis': acteren met respect voor social distancing - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2020年5月13日水曜日

Zo gaat het er achter de schermen aan toe in 'Thuis': acteren met respect voor social distancing - Het Nieuwsblad

Door de coronamaatregelen lagen de opnamen van Vlaanderens populairste soap, ‘Thuis’, enkele weken stil. Afgelopen vrijdag hebben cast en crew in de studio’s in Leuven voor het eerst in bijna twee maanden opnieuw scènes opgenomen om te testen of de opnames in veilige omstandigheden konden heropstarten. Dit weekend werd de tijd genomen om de werkmethodes en de resultaten van de opnamen grondig te analyseren.

De makers van Thuis hebben veel geleerd uit de proefopnames. Niet enkel over hoe ze scènes in beeld moeten brengen, maar ook over hoe ze achter de schermen goed, efficiënt en veilig kunnen werken. Tijdens de testopnamen waren onder andere de VRT-bedrijfsarts en de preventieadviseur de hele dag in het studiocomplex, bereikbaar voor vragen en tips voor de werking. De collega’s van hr waren ook maximaal betrokken.

Alle aanwezige cast- en crewleden hebben de proefdag mee mogen evalueren. Op basis van al die input en de praktijktest wordt het bestaande preventieplan nog verbeterd. Natuurlijk zullen de opnamen van Thuis pas hervat worden wanneer alle veiligheidsvoorschriften kunnen worden gerespecteerd.

Voor de VRT is het ontzettend belangrijk een voortrekkersrol op te nemen en de bevindingen ook te delen met de Vlaamse productiesector. Dat gebeurt via een webinar, georganiseerd door VRT Video Snackbar, op donderdag 14 mei. Zowel de makers van Thuis als van de populaire fictiereeks Dertigers komen er hun inzichten delen met de sector. De nieuwe inzichten zullen nadien ook gedeeld worden via vrt.be.

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjAwNTEyXzA0OTU1NDUx0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿