Stoffelijk overschot Queen Elizabeth is aangekomen bij Buckingham Palace, waar menigte verzameld is - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2022年9月14日水曜日

Stoffelijk overschot Queen Elizabeth is aangekomen bij Buckingham Palace, waar menigte verzameld is - VRT NWS

Vijf dagen na het overlijden van Queen Elizabeth, is het Verenigd Koninkrijk nog steeds in rouw gehuld. Het stoffelijk overschot van de koningin is overgebracht naar Londen, nadat het opgebaard had gelegen in de kathedraal van Edinburgh, in Schotland. De komende dagen zullen tienduizenden mensen in de Britse hoofdstad een laatste groet kunnen brengen aan hun koningin.  

Het stoffelijk overschot van de Queen is vanavond aangekomen in Buckingham Palace. De kist werd vanuit Schotland naar Londen begeleid door prinses Anne, de dochter van de koningin. 

De kist werd met een vliegtuig van de Royal Air Force overgebracht van de Schotse hoofdstad Edinburgh naar Londen. Het steeg vóór 19 uur op en landde kort voor 20 uur in een zeer druilerig Londen. Op de militaire luchthaven was er een eenvoudige ceremonie, waar premier Liz Truss en minister van Defensie Ben Wallace aanwezig waren.

Het lichaam van de koningin werd van de luchthaven via de weg overgebracht naar Buckingham Palace. De kist wordt daar opgewacht door de kinderen en kleinkinderen van de koningin, en hun partners.

Wachtende menigte

Buiten het paleis zijn veel mensen samengestroomd om eer te betuigen aan de overleden koningin. Ook langs de weg van de luchthaven van West-Londen naar Buckingham Palace stonden dikke rijen om de colonne met het stoffelijk overschot van de koningin te groeten.

De kist blijft vannacht in Buckingham Palace en wordt morgen, in een processie, overgebracht naar Westminster Hall. Daar zullen mensen dan gedurende vier dagen afscheid kunnen nemen van hun koningin. 

Ook daar zijn nu al rijen gevormd van mensen die de komende dagen een laatste groet willen brengen. Mogelijk zullen sommigen tot 20 uur of zelfs nog langer moeten aanschuiven. 

AFP or licensors

Afscheid van Schotland

Het lichaam van de koningin lag tot de vooravond opgebaard in de St. Giles kathedraal in Edinburgh, waar tienduizenden Schotten haar een laatste groet brachten. Niet lang na 17 uur onze tijd werd de kist naar buiten gebracht om te beginnen aan de reis naar Londen. 

Mensen wachten buiten bij de kathedraal op de kist die naar buiten zal worden gedragen.
WPA Rota

In Edinburgh werd de wachtrij in de kathedraal in de loop van de namiddag gesloten voor nieuwe mensen. De wachttijd bedroeg gemiddeld vijf à zes uur en liep bij momenten op tot twaalf uur. Zelfs 's nachts stond er een rij.

Koning Charles in Noord-Ierland

Koning Charles en zijn echtgenote Camilla zijn vanavond aangekomen in Londen, nadat ze vandaag een bezoek hadden gebracht aan Noord-Ierland. Daar woonden ze een herdenkingsdienst bij in de St. Anne's Cathedral. 

Eerder bezochten ze een condoleance en receptie in Hillsborough Castle. Ze kregen een warm welkom van de menigte en werden ontvangen door staatssecretaris Chris Heaton-Harris. Het koningspaar bezocht een tentoonstelling over de langdurige relaties van de Queen met Noord-Ierland.

Het was de veertigste trip van Charles naar Noord-Ierland, maar zijn eerste als monarch. Het was ook bijna tachtig jaar geleden dat de provincie koninklijk bezoek kreeg. 

WPA Rota
WPA Rota

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiNmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wOS8xMy9xdWVlbi1kaW5zZGFnL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿