Eurosong 2023 (Eén)
Voor het eerst sinds 2016, het jaar waarin Laura Tesoro gekozen werd om ons in Stockholm te vertegenwoordigen met What’s the pressure, organiseert de openbare omroep preselecties voor het Eurovisiesongfestival. Peter Van de Veire, mister Eurosong himself, zal die presenteren.
Vorige week losten de zeven kandidaten – Ameerah, Chérine, Gala Dragot, Gustaph, Hunter Falls, Loredana en The Starlings – de eerste fragmenten uit hun nummers. Van maandag 9 januari tot en met vrijdag 13 januari worden de preselecties uitgezonden, op zaterdag 14 januari volgt de grote finale. Tijdens een liveshow beslissen de kijkers mee wie ons volgend jaar vertegenwoordigt in Liverpool.
The greatest dancer van Vlaanderen (Eén)
Niels Destadsbader mag opdraven in z’n eerste shiny floor show op Eén. Niet als presentator, maar als coach. In The greatest dancer van Vlaanderen gaat hij, samen met de Belgisch-Colombiaanse Annabelle Lopez Ochoa en choreografe en danseres Laurien Decibel, op zoek naar… welja, de beste danser van Vlaanderen.
Siska Schoeters en Aster Nzeyimana presenteren de wedstrijd, die vanaf 4 februari elke zaterdag op Eén te zien zal zijn.
Dagen zonder broer (Eén)
Vorig jaar moest Jeroen Meus afscheid nemen van Wim, zijn broer en soulmate. Alle brieven en kaartjes van medeleven die hij binnenkreeg, bewaarde hij zorgvuldig. Nu gaat hij op zoek naar de mensen die hem door een moeilijk jaar hebben geholpen, om met hen te praten over zijn én hun eigen ervaringen. Dagen zonder broer belooft een warm en mooi programma te worden. Gefundenes Fressen voor productiehuis De chinezen, dat ook Radio Gaga en De kemping op z’n cv heeft staan.
Een jaar op zee (Eén)
Zoals hij vorige week in Het huis vertelde, ruilt Wim Lybaert zijn (Colum)bus in voor een boot. In zijn nieuw programma gaat hij op zoek naar de ziel van onze vissers uit Zeebrugge, Oostende en Nieuwpoort. Hij scheept in om te proeven van het vissersleven, een leven waar hij al van droomde toen hij als kind zijn zomers doorbracht op het strand van Zeebrugge.
OnderOns (Canvas)
In Alleen Elvis blijft bestaan mocht hij vorig jaar al Stephen Fry ontvangen, voor zijn nieuwe praatprogramma OnderOns – heb je ‘m? – breidt Thomas Vanderveken die internationale gastenlijst nog wat uit. Onder andere gastronomie-auteur Yotam Ottolenghi, singer-songwriter Suzanne Vega en fotograaf Anton Corbijn zitten met hem samen om het te hebben over al wat hen bezighoudt. Vanaf zaterdag 7 januari op Canvas.
Ons huis/nieuw huis (Eén)
Ook in 2023 ontsnap je niet aan immoprogramma’s. VTM heeft Huis gemaakt, Play4 heeft Blind gekocht, Eén heeft binnenkort Ons huis/nieuw huis. Interieurarchitect Ken en makelaar Kristien gaan de strijd aan met elkaar en bezoeken acht Vlaamse koppels die niet in het huis van hun dromen wonen.
Ken probeert hen te overtuigen door met zijn aannemersploeg de woningen te verbouwen, Kristien gaat volgens de eisen van hun koppels op zoek naar nieuwe huizen. Blijft oost west, thuis best? Of kiezen de koppels toch voor nieuwe horizonten? Later dit voorjaar op Eén.
Arcadia (Eén)
De VRT heeft vertrouwen in Arcadia, zoveel is duidelijk. Met een budget van meer dan een miljoen euro per aflevering is het één van de duurste Vlaamse reeksen ooit. Het concept klinkt alvast veelbelovend. Je herkent onder andere Lynn Van Royen, Gene Bervoets en Natali Broods in een dystopisch België dat geregeld wordt door een puntensysteem. Later dit voorjaar op Eén.
Onze natuur, de reeks (Canvas)
Onze natuur is momenteel een succes in de bioscopen, maar vanaf woensdag 18 januari wordt een uitgebreide versie van de documentaire op Canvas getoond. In zeven afleveringen wordt de Belgische natuur getoond aan de hand van zes elementen: water, aarde, lucht, vuur, hout en steen. In de zeven afleveringen brengen wetenschappers en filmmakers extra duiding bij de rol die we als mens kunnen spelen in de natuur.
Een minpuntje voor de fans van Matteo Simoni: de acteur, die de film inspreekt, wordt in de reeks vervangen door Wim Opbrouck.
1985 (Eén)
Nog een fictiereeks om naar uit te kijken, en ook eentje waar al lang over getoeterd wordt. 1985 vertelt het verhaal van drie jongeren die naar Brussel trekken om er te gaan studeren en rijkswachter te worden. Maar dan raken ze ongewild betrokken bij de zaak rond de Bende van Nijvel, die in de woelige jaren 80 ons land in de ban hield.
De cast bestaat uit een mix van jong talent – Tijmen Govaerts, Aimé Claeys en Mona Mina Leon vertolken de hoofdrollen – en ouwe rotten – Peter Van den Begin, Barbara Sarafian, Josse De Pauw… De reeks is een samenwerking tussen de VRT en RTBF en is vanaf 22 januari elke zondagavond te zien op Eén.
Laurent van België (Canvas)
Na de documentaire over koning Filip is het nu de beurt aan zijn broer. Later dit voorjaar pakt Canvas uit met een vierdelige documentaire met de veelbelovende werktitel Laurent van België: de calimero van de Coburgs. Prins Laurent is altijd het buitenbeentje van de koninklijke familie geweest. Deze reeks gaat op zoek naar overeenkomsten tussen hem en andere leden van de familie en de dynastie van de Coburgs. Op een respectvolle manier, maar wel zonder een blad voor de mond te nemen.
続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjIxMjIwXzk0NjQ5NDA50gEA?oc=5
0 件のコメント:
コメントを投稿