Het wraaklied van Shakira zal haar geen soelaas brengen. Dat zegt relatiedeskundige Rika Ponnet. Shakira heeft een nummer uitgebracht dat gericht is naar haar ex-man Gerard Piqué. Op sociale media krijgt de Colombiaanse zangeres heel wat steunbetuigingen. "Ik denk dat dat voor haar heel betekenisvol is", zegt Ponnet in "Laat". "Maar wraak is geen oplossing."
"Liefde en haat is maar een stap van elkaar verwijderd" of "ik wens je het beste met mijn zogezegde vervanging". De Colombiaanse zangeres Shakira haalt in een nieuw nummer zwaar uit naar haar ex-man en voormalig profvoetballer Gerard Piqué. De twee waren 11 jaar samen, maar kondigden afgelopen jaar hun breuk aan.
Wraak is altijd een manier om de andere persoon jouw pijn te laten voelen
Of Shakira met dit nummer de nodige voldoening zal krijgen, is nog maar de vraag. "Wraak helpt niet om zo'n breuk te verwerken", weet relatiedeskundige Rika Ponnet. "Het kan je een gevoel geven dat je iemand kan terugpakken. Maar je blijft in die negatieve gevoelens zitten en je blijft in die krenking vast zitten, wat veel energie vreet."
Waarom mensen wraak nemen? Daar is volgens Ponnet een eenvoudige verklaring voor. "Jouw zelfvertrouwen is na zo'n breuk aangetast, je voelt je klein. Zeker als er nog eens iemand anders in het spel is. Wraak is altijd een manier om de andere persoon jouw pijn te laten voelen", zegt Ponnet.
De videoclip van het nieuwe nummer is al ettelijke miljoenen keren bekeken. Het duurde dan ook niet lang of socialemediaplatformen werden overspoeld met reacties op het nummer. Veel fans betuigen hun steun. "Ik denk wel dat dat voor haar veel betekenis heeft. Ze brengt dat lied wel uit, maar ik denk dat de reacties al meer hebben teweeggebracht dan het nummer zelf."
Ponnet wijst er ook op dat het gaat om twee zeer publieke figuren die alles delen op sociale media. "Ze delen niet alleen de mooie, romantische momenten, maar ook de slechte momenten. Ze haalt daar ook een vorm van steun uit."
Geen wraak, maar wat dan wel?
Volgens Ponnet is wraak dus geen oplossing voor de gevoelens die we hebben bij een relatiebreuk. "Die eerste reactieve emotie is woede, dat is logisch. Dat kan je niet vermijden, maar ik denk dat je op dat moment best jouw gevoelens deelt met mensen die van je houden, je wat troost kunnen bieden en je kunnen helpen dat zelfvertrouwen op te krikken", adviseert Ponnet. "Neem daar ook je tijd voor."
Het is dus belangrijk om van die wraakgevoelens af te raken. "Je ziet dat soms: mensen zijn jarenlang in een vechtscheiding verwikkeld en slagen er niet in om verder te gaan of opnieuw te beginnen."
0 件のコメント:
コメントを投稿