Geen "row 0" of afterparty's: grote Rammstein-concertreeks in München start met maatregelen na beschuldigingen tegen frontman - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2023年6月8日木曜日

Geen "row 0" of afterparty's: grote Rammstein-concertreeks in München start met maatregelen na beschuldigingen tegen frontman - VRT.be

De Duitse metalband Rammstein start zijn grote concertreeks in de stad München vanavond met extra maatregelen, na de beschuldigingen van misbruik tegen frontman Till Lindemann. Zo komt er geen "row 0", waarbij fans dichter bij het podium kunnen, en ook de afterparty's worden geschrapt. De band zelf onderzoekt ondertussen zelf de beschuldigingen. 

Vier avonden, vier keer een uitverkocht Olympiastadion, goed voor in totaal 240.000 fans. De concertreeks die Rammstein vanavond aftrapt in de Duitse stad München moest hét hoogtepunt worden van de Europese tournee waar de band momenteel mee bezig is. 

Aandacht voor de shows is er in Duitse media zeker, al is het wel op een andere manier dan oorspronkelijk verwacht. De frontman van de band, Till Lindemann, ligt namelijk al een hele week onder vuur. De zanger wordt door meer dan twaalf vrouwen beschuldigd van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag.

Volgens de getuigenissen lokte de entourage van de frontman - en dan vooral de Russische zogenoemde castingdirector - vrouwelijke fans naar Lindemann, zowel tijdens de pauze als na het concert. Daar zouden de vrouwen dan seks hebben met de frontman. "Een deel van de vrouwen zegt dat ze dat op voorhand wisten, een deel zegt dat ze het niet wisten en nog anderen zeggen dat ze gedrogeerd zijn en niet weten wat er is gebeurd", zegt correspondente Charlotte Waaijers in "De wereld vandaag" op Radio 1.

"In Duitsland is dit heel groot nieuws", zegt Waaijers. "Rammstein is de meest succesvolle band in Duitsland en ook een wereldwijd exportproduct. Nog nooit speelde een artiest voor zoveel mensen in het Olympiastadion. Het houdt de gemoederen hier bezig."

Beluister hier het gesprek met correspondente Charlotte Waaijers in "De wereld vandaag" op Radio 1:

En dus wordt er met veel belangstelling gekeken naar de concerten die vanaf vanavond starten in München. De stad zegt de beschuldigingen "zeer serieus" te nemen, maar ze zien naar eigen zeggen geen opties om de concerten te annuleren. "Volgens de beschikbare informatie op dit moment is een verbod wettelijk niet mogelijk", zegt het stadsbestuur aan ZDF

Wel komen er maatregelen, deels op vraag van het stadsbestuur. Zo zal er vanavond bij de concerten geen "row 0" zijn, een rij meteen voor het podium, waar fans dus erg dicht bij de groep staan. "Volgens de getuigenissen zouden ook vanuit die rij meisjes geplukt zijn om tot bij Lindemann te gaan", zegt Waaijers. Daarnaast zouden ook de afterparty's voor de concerten in München niet doorgaan. "Al zeggen sommige media dat er wel een afterparty komt, maar dan enkel voor vrienden en familie."

De opbouw voor het concert in München is volop aan de gang
AP

De band zelf zei afgelopen weekend al de beschuldigingen "buitengewoon ernstig" te nemen en vraagt om niemand op voorhand te veroordelen. De groep start een onderzoek, waar eind deze week al de eerste resultaten van zouden bekend kunnen zijn. Lindemann zelf heeft nog niet gereageerd, maar heeft wel zijn Instagram-pagina verwijderd. 

Ondertussen vraagt ook de Duitse regering verandering in de muziekindustrie om grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan. Minister van Familiezaken Lisa Paus vraagt dat beschermende maatregelen "snel en doelgericht" worden besproken. Zo stelt ze onder meer voor om tijdens concerten veilige zones voor vrouwen in te richten, evenals teams die kunnen optreden in geval van aanranding.

Begin augustus staat de band drie dagen na elkaar in het Koning Boudewijnstation in Brussel.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiTmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wNi8wNy9yYW1tc3RlaW4tY29uY2VydC1tdW5jaGVuLW1hYXRyZWdlbGVuL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿