Slachtoffer Epstein: 'Prins Andrew moet schoon schip maken' - De Standaard - Crune Blogs

Latest

2019年8月28日水曜日

Slachtoffer Epstein: 'Prins Andrew moet schoon schip maken' - De Standaard

Zestien vermoedelijke slachtoffers van de overleden Amerikaanse seksdelinquent Jeffrey Epstein kregen de kans om hun woede en verdriet te uiten in de rechtbank in New York. Ze noemen hem een lafaard en een manipulator.

'Hij heeft mij en alle slachtoffers het recht ontnomen om hem in de rechtszaal te confronteren.' Dat zei Courtney Wild dinsdag in de rechtbank van New York over Jeffrey Epstein, de miljonair die zichzelf van het leven beroofde. Wild zegt als veertienjarige verkracht te zijn geweest door de Amerikaanse miljonair. Ze werd gerekruteerd als masseuse op de 'Lolita Express', de luxueuze Boeing 737-privéjet die de investeerder gebruikte om meisjes in te vliegen naar zijn eigen eiland.

Coutney Wild voelt niet alleen woede, maar ook teleurstelling in de bewakers van de gevangenis waar Epstein zich van het leven beroofde. 'Ze lieten dit toe. Ze zetten daarmee een streep door gerechtigheid voor zoveel anderen in dit proces.' Haar besluit is hard: 'Justice has never been served in this case' of 'van gerechtigheid is in deze zaak nog geen moment sprake geweest'. 

De zitting van de rechtbank was eigenlijk bedoeld voor de formele seponering van de aanklachten, maar rechter Richard Berman besloot ook vermoedelijke slachtoffers van Epstein uit te nodigen om hun verhalen en gevoelens te delen. Zestien vrouwen toonden zich woedend dat ‘lafaard’ Epstein door zijn zelfmoord ontsnapt aan berechting. Zo'n vijfentwintig vrouwen waren volgens The Washington Post niet aanwezig. Hun statements werden wel voorgelezen in de rechtbank.

 'Epstein is nog steeds aan het winnen'

De vrouwen benadrukken dat ze gemanipuleerd werden door Epstein. 'Hij wist dat ik kwetsbaar was, en hij misbruikte dat arme meisje. Ik zal nooit meer dezelfde zijn', zei Teala Davies. Ze ontmoette Epstein toen ze zeventien was. 'We hebben allemaal geleden', zegt Chauntae Davies. Ze werd gerekruteerd als masseuse en werd gedurende drie jaar meerdere keren misbruikt. Ze vertelde in de rechtbank over haar eerste nacht op zijn eiland. Hij nam haar polsen vast en knoopte haar short los. 'Ik herinner me zijn opwinding telkens ik "neen" zei.' 'Epstein is nog steeds aan het winnen, zelfs al is hij dood. Ik zal niet langer zwijgen.' 

Ook de naam van de Britse prins Andrew dook opnieuw op. Vermoedelijk slachtoffer Viriginia Giuffre benadrukte na de zitting dat 'de prins weet wat hij gedaan heeft, ik hoop dat hij schoon schip maakt'. De duke of York ontkent alle aantijgingen. 

Epstein beroofde zich begin augustus van het leven in een gevangenis in Manhattan. De zakenman met connecties in de hoogste kringen werd beschuldigd van seksueel misbruik van tientallen minderjarige meisjes. Hij riskeerde 45 jaar celstraf.

Ondanks de seponering van de aanklachten tegen Epstein blijft het openbaar ministerie volgens de Amerikaanse televisiezender NBC de zaak onderzoeken. Er kunnen nog steeds aanklachten worden ingediend tegen mogelijke samenzweerders van de miljonair. Volgens de media zou dat onderzoek zich vooral kunnen toespitsen op de jarenlange partner van Epstein, Ghislaine Maxwell.

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://www.standaard.be/cnt/dmf20190827_04577744

0 件のコメント:

コメントを投稿