Nieuwe Michelingids voorgesteld: Hof van Cleve van Peter Goossens blijft enige restaurant met drie sterren - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2019年11月19日火曜日

Nieuwe Michelingids voorgesteld: Hof van Cleve van Peter Goossens blijft enige restaurant met drie sterren - VRT NWS

Zeven restaurants kregen hun eerste ster: La Canne en Ville, L.E.S.S., Souvenir, Ogst, Essenciel, Sir Kwinten en Le Gastronome.

Restaurant Cuchara in Lommel krijgt er een tweede ster bij. Jan Tournier, de chef van de Cuchara, kwam met tranen in de ogen het podium op toen werd aangekondigd dat zijn restaurant een tweede Michelinster heeft gekregen in de gids.

“Ik was eerst heel relaxed, oef!” zegt een geëmotioneerde Tournier. “Ik vond die eerste ster al zo ongelofelijk. Je doet het alleen uit passie hè, iets wat je graag doet. Je bent met niks anders bezig, gewoon geweldig, top." Het publiek gaf hem een staande ovatie.

Tournier vindt het moeilijk om zijn stijl te omschrijven: “Ik probeer er altijd voor te zorgen dat het superlekker is”, zegt hij laconiek. “Ik wil dat ik de gerechten zelf heel smakelijk vind en dat ze ook heel mooi zijn. Ik ga tegenwoordig ook wel eens bij mezelf eten en daar leer ik veel van. Dan ga ik, als er niet teveel volk is, gewoon alleen aan een tafeltje zitten om te eten in mijn eigen restaurant. Dan eet ik de hele kaart. Ik vond het gelukkig goed eigenlijk. Ik heb er wel wat dingen vanaf gedaan. Ik wil dat nog wel meer doen, maar het zal wel druk worden nu”, lacht hij.

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiPWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAxOS8xMS8xOC9taWNoZWxpbnN0ZXJyZW4tMjAyMC_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿