Sinterklaas is in de war en denkt even dat er dit jaar stoute kinderen waren - Gazet van Antwerpen - Crune Blogs

Latest

2019年11月17日日曜日

Sinterklaas is in de war en denkt even dat er dit jaar stoute kinderen waren - Gazet van Antwerpen

Antwerpen -

Zaterdag maakte Sinterklaas zijn blijde intrede in Antwerpen. Naar goede gewoonde arriveerden de goedheiligman en zijn pieten per boot en werd er met gulle hand snoep uitgedeeld.

Als we om 13u30 aan de Hanzestedenplaats, aan het MAS, arriveren geeft de Ketnetband net het beste van zichzelf. Eerder konden de duizenden bezoekers, onder wie natuurlijk heel wat kindjes, al een show van Biba & Loeba meepikken, terwijl Ketnetwrappers Sien en Sander een en ander aan elkaar praten. Ook andere helden van de kinderzender zoals Kaatje tekenden op en naast het podium present.

Vervolgens reppen we ons naar het Verbindingsdok-Westkaai waar de boot van Sinterklaas al in aantocht is. Eens aan wal wordt de goedheiligman verwelkomt door Bart Peeters en burgemeester Bart De Wever.

Daarna trekt de Sint met zijn pieten -die niet alleen kwistig snoepjes uitdelen, maar ook kindertekeningen in ontvangst nemen, jongleren en op stelten straffe toeren uithalen- in een vrolijke optocht via de Napoleonkaai, de Nassaubrug en de Oostendekaai naar het MAS. Daar worden Sinterklaas en zijn gevolg onthaald door een majorettenkorps en een fanfare.

Tenslotte geeft de Sint een toespraak en wordt ook de meest prangende vraag van de dag beantwoord: zijn er dit jaar stoute kindjes geweest? Het antwoord is gelukkig een volmondig ‘nee’.

Om 15u neemt Sinterklaas afscheid van een tjokvolle Hanzestedenplaats want hij wordt nu overal in Vlaanderen verwacht over her en der alvast cadeautjes uit te delen.

Het hele spektakel werd live uitgezonden op Ketnet.

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMieGh0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAxOTExMTZfMDQ3MjA5ODcvc2ludGVya2xhYXMtaXMtaW4tZGUtd2FyLWVuLWRlbmt0LWV2ZW4tZGF0LWVyLWRpdC1qYWFyLXN0b3V0ZS1raW5kZXJlbi13YXJlbtIBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿