Burgemeester Harelbeke verontwaardigd over racistische comme... (Harelbeke) - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2021年4月1日木曜日

Burgemeester Harelbeke verontwaardigd over racistische comme... (Harelbeke) - Het Nieuwsblad

Harelbeke -

Geluk en emotie woensdagavond nadat Kedist Deltour zich tot nieuwe Miss België had gekroond. Maar de burgemeester van Harelbeke – waar de 23-jarige schone van Ethiopische afkomst woont – ziet op lokale sociale media veel negativiteit verschijnen. “Ik ben beschaamd als burgemeester”, schrijft hij op Facebook.

Burgemeester Alain Top (Vooruit) kaart daar vooral de reacties op de Facebook-pagina ‘Je bent van Oarelbeke’ aan. Sommige reacties daar zijn er volgens hem ver over. “Ik ben beschaamd als burgemeester dat dergelijk racistische en denigrerende praat zomaar gepubliceerd wordt”, schrijft hij.

Burgemeester Harelbeke verontwaardigd over racistische commentaar op nieuwe Miss België: “Ik ben beschaamd”
Foto: rr

“Sommige zijn ronduit flagrant racistisch, maar anderen kennen de truken om de regels te omzeilen met flauwe grappen en zo niet ‘verwijderd’ te raken. Kedist is een mens zoals jij en ik, met haar fouten en gaven, maar voor met heel veel moed om publiek op te treden. Kedist is een inwoner om trots op te zijn en te koesteren! Welkom Kedist en proficiat!”

LEES OOK. Het levensverhaal van Kedist Deltour, de nieuwe Miss België: haar moeder stierf, haar stiefmoeder maakte haar het leven zuur (+)

Dertien jaar geleden kwam Kedist samen met haar broer en zus naar ons land, toen een Vlaams koppel hen adopteerde uit een weeshuis in Ethiopië. Sinds kort woont ze in Harelbeke en is ze kapster in Kortrijk.

Het is niet voor het eerst dat een nieuwe Miss België met racisme te maken krijgt. Drie jaar geleden onderging Angeline Flor Pua – met Filipijnse roots – hetzelfde.

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjEwNDAxXzk0OTc0ODc10gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿