Faithless-frontman Maxi Jazz (65) overleden - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2022年12月25日日曜日

Faithless-frontman Maxi Jazz (65) overleden - VRT.be

Maxi Jazz, de frontman van de Britse dancegroep Faithless, is overleden. Dat meldt de groep zelf op sociale media. De zanger/rapper die al langer worstelde met ernstige gezondheidsproblemen, is 65 jaar geworden. Hij overleed gisteravond in zijn slaap. Maxi Jazz richtte samen met Sister Bliss en Rollo in 1995 Faithless op. De groep is bekend van dance-klassiekers als "Insomnia", "God is a DJ" en "We come 1".

Maxi Jazz - zijn echte naam was Maxwell Fraser - richtte samen met Sister Bliss en Rollo (de broer van zangerers Dido) de dancegroep Faithless op. We zeggen en schrijven 1995. Hun eerste single, Insomnia, was een schot in de roos. In België leverde het de Britse band een gouden plaat op. 

Doorheen de jaren scoorde de band nog verschillende grote dancehits: o.a. “God Is a DJ” in 1998 en “We Come 1” in 2004. Het werden echte danceclassics. 

Hij had als frontman een bezwerend effect, als muziekliefhebber kon je daar niet tegen zijn

Stijn Van de Voorde (StuBru)

“Hij is er met Faithless in geslaagd om met een elektronisch project door te breken bij zowel dance- als rockliefhebbers", vertelt muziekkenner Stijn Van de Voorde (StuBru). "Zijn kracht zat hem vooral in zijn teksten en zijn donker stemgeluid in combinatie met elektronica."

Maxi Jazz stond met Faithless zowel in de Zillion als op de mainstage van Rock Werchter. "Het maakt niet uit waar hij kwam, hij moest heel weinig doen om de mensen mee te krijgen", aldus Van de Voorde. "Hij moest niet vragen om te springen, mensen deden dat gewoon: hij had een bezwerend effect als frontman. Als muziekliefhebber kon je daar niet tegen zijn, ongeacht je muzikale voorkeur."

Reünie

In 2011 deed Faithless echter de boeken dicht. Dat liet Maxi Jazz toen weten op zijn website. "Na 15 jaar en 6 albums denk ik dat we ons punt gemaakt hebben. Het is tijd om het boek te sluiten en terug naar de bibliotheek te gaan", schreef Maxi Jazz toen.

In 2015 kondigde de band een reeks reünieconcerten aan. Daarna gaf de groep nog optredens op festivals. Doorheen de jaren stond de groep bij ons verschillende keren op de podia van onder meer Rock Werchter en Pukkelpop. 

Gezondheidsproblemen

Maxi Jazz worstelde al langer met ernstige gezondheidsproblemen. In maart deelde hij daarover zelf een statement via Instagram en in de maanden erop moest hij meerdere optredens afzeggen. "Ik laat jullie weten wanneer ik terug voldoende op kracht ben om terug te keren", klonk het statement.

Vandaag kondigden medebandleden Sister Bliss en Roll aan dat Maxi Jazz gisteravond, in zijn slaap is overleden.

“Onze harten zijn gebroken om te melden dat Maxi Jazz gisteravond overleden is”, zo beginnen de bandgenoten hun rouwbericht op Facebook. “Hij was een man die onze levens op zovele manier heeft veranderd."

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiPGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8xMi8yNC9tYXhpLWphenotb3ZlcmxlZGVuL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿