Graficus Tom Hautekiet (50) overleden - De Standaard - Crune Blogs

Latest

2020年5月1日金曜日

Graficus Tom Hautekiet (50) overleden - De Standaard

De Antwerpse graficus Tom Hautekiet is op 50-jarige leeftijd overleden. Hij ontwierp enorm veel affiches en beelden voor de cultuursector.

Al sinds 1999 ontwikkelde hij jaarlijks de ‘visuele identiteit’ van Rock Werchter. Hij was verder creatief voor Sporza en Radio 1, maar ook Vlaamse artiesten zoals Bart Peeters bestelden bij hem allerlei grafisch materiaal. Ook het vrolijke ‘varkenslogo’ van cultuurhuis Villanella was van zijn hand.

In 2008 ontving hij de Plantin-Moretusprijs voor de illustraties van het kinderboek Het ongelooflijke verhaal van Marie. Als muzikant richtte hij het feestorkest El Tattoo del Tigre op, waarin hij ook drumde.

Hautekiet overleed onverwacht, en dat leidt bij enkele vrienden uit de artiestenwereld tot reacties van ongeloof en verdriet: ‘Hij was de strafste graficus van het land. Een prachtige mens, een lieve vader, man, fietser, drummer, performer. In normale omstandigheden krijgt zo iemand een staatsbegrafenis’, aldus Bart Peeters op Facebook. Bij het bericht publiceert Peeters het logo van ‘Mag ik u Kussen’, waarvoor Hautekiet de visual bedacht.

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMDA0MzBfMDQ5NDEyNjfSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿