William en Harry begroeten samen met Kate en Meghan het publiek - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2022年9月11日日曜日

William en Harry begroeten samen met Kate en Meghan het publiek - Het Nieuwsblad

Het was onaangekondigd maar plots kwamen de twee broers samen met hun echtgenotes de oprijlaan van het kasteel opgestapt en openden de poorten van Windsor Castle.

Het bezoek van het viertal werd live uitgezonden door de omroep BBC.

Het was de eerste keer sinds het overlijden van koningin Elizabeth afgelopen donderdag dat Harry, Meghan en Kate in het openbaar te zien waren. William was zaterdag al aanwezig bij de officiële benoeming van zijn vader Charles tot koning van het Verenigd Koninkrijk.

Prins Harry was, net als zijn broer William, donderdag in Schotland waar de koningin overleed op haar buitenverblijf Balmoral Castle. Kate bleef op dat moment bij de kinderen in Windsor en Meghan bleef achter in Londen.

William (40) en Harry (37) en hun echtgenotes Kate (40) en Meghan (41) namen zaterdag hun tijd om met de mensen te praten en liepen langs de massa’s bloemen die er werden neergelegd voor hun overleden oma.

De kinderen van koning Charles werden hartelijk ontvangen door de menigte en het ging er bij momenten zelfs hartelijk aan toe.

Ook Harry en Meghan Markle, die naar de Verenigde Staten zijn verhuisd en de deuren van het paleis figuurlijk een beetje achter zich hebben dichtgetrokken, konden op veel sympathie rekenen. En dat is toch wel een tijdje anders geweest.

 

 ©  REUTERS

 

 ©  REUTERS

 

 ©  REUTERS

Volgens auteur en Engelandkenner Harry De Paepe willen ze op die manier wellicht aan de wereld tonen dat ze hun vader en schoonvader volop steunen als nieuwe koning. “Het is geweten dat Charles altijd hartzeer heeft gehad van wat er gebeurd is met Harry en Meghan”, zegt hij.

Koning Charles zei vrijdag in zijn eerste toespraak als monarch dat hij hen “liefde” stuurt terwijl ze hun leven “over zee” verder opbouwen.

 

 ©  AP

 

 ©  AP

“Wie weet is er een grote verzoening op til”, zegt De Paepe. Het zou alleszins niet de eerst familie zijn waar een ruzie wordt bijgelegd aan de kist van een overleden dierbare.

Op de beelden die zaterdag gemaakt werden, was alleszins te zien dat de verhouding tussen de twee broers nu beter is dan bij de begrafenis van hun grootvader prins Philip, vorig jaar.

Harry en William liepen toen zelfs niet naast elkaar in de rouwstoet. Ze werden van elkaar gescheiden door hun neef, Peter Phillips. Na de dienst hebben ze wel even met elkaar gepraat, maar van enige broederliefde was toen hoegenaamd geen sprake. Het is niet duidelijk of de twee intussen af en toe contact hebben met elkaar.

Benieuwd of de twee prinsen en hun partners nu wel bij elkaar zullen zitten tijdens de uitvaart van de Queen.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjIwOTEwXzk2MDQ2NDg50gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿