Anita Pointer, één van The Pointer Sisters, overleden - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2023年1月1日日曜日

Anita Pointer, één van The Pointer Sisters, overleden - VRT.be

De Amerikaanse zangeres Anita Pointer, een van de oprichtsters van de Amerikaanse popgroep The Pointer Sisters, is overleden. De zangeres is zaterdagavond “overleden na een heroïsche strijd tegen kanker”, zo laat haar publicist weten. Als zangeres van de hit "Fire" forceerde Anita de wereldwijde doorbraak van The Pointer Sisters. Anita Pointer is 74 jaar geworden.

"Hoewel we diep bedroefd zijn door het verlies van Anita, troosten we ons te weten dat ze nu bij haar dochter, Jada en haar zussen June en Bonnie is en vrede heeft", aldus de familie van Pointer in een verklaring. "De hemel is een liefdevollere, mooie plek met Anita daar."

De vier Pointer Sisters begonnen meer dan 50 jaar geleden samen te zingen in de kerk van hun geboorteplaats in Oakland (Californië) waar hun vader predikte. Bonnie Pointer en haar jongste zus, June, maakten hun professionele zangdebuut als duo in 1969. 

Later rekruteerden ze de oudere zussen Anita en Ruth om zich bij hen aan te sluiten, voordat ze in 1973 samen hun eerste album uitbrachten.

imago/teutopress

"Fire"

De groep scoorde verschillende hits, tot Bonnie in 1978 besloot een solocarrière na te jagen. De eerste single die de groep vervolgens met Anita als hoofdzangeres uitbracht was "Fire". Die cover van een nummer van Bruce Springsteen forceerde de wereldwijde doorbraak voor The Pointer Sisters.

In totaal scoorde de groep dertien Amerikaanse top 20-hits tussen 1973 en 1985, waaronder “'Slow Hand”, “Neutron Dance”, “Jump (for my love)” en "I'm so excited".  De groep won ook diverse prijzen, waaronder drie Grammy Awards.

In België traden The Pointer Sisters o.a. op tijdens The Night of The Proms en tijdens een concertenreeks in het Sportpaleis met Natalia, in 2006.

Anita Pointer is 74 jaar geworden. Eerder overleden Bonnie en June. 

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiQGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wMS8wMS9hbml0YS1wb2ludGVyLW92ZXJsZWRlbi_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿