Zangeres Lisa Marie Presley (54) - dochter van Elvis - overleden - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2023年1月13日金曜日

Zangeres Lisa Marie Presley (54) - dochter van Elvis - overleden - VRT.be

Lisa Marie Presley, de 54-jarige dochter en enig kind van Elvis en Priscilla Presley, is overleden. Dat meldt haar moeder. Lisa Marie was donderdagavond met spoed naar het ziekenhuis gebracht, vermoedelijk na een hartstilstand. "Lisa Marie had een verdienstelijke carrière, maar kende net als haar vader een tragisch einde", vertelt Amerikacorrespondent Björn Soenens. 

Het was de gespecialiseerde - en doorgaans goed geïnformeerde - mediawebsite TMZ die donderdagavond het nieuws bracht, dat de 54-jarige zangeres een hartstilstand had gehad en moest gereanimeerd worden. In het ziekenhuis in Los Angeles is ze enkele uren later overleden.

"Met pijn in het hart moet ik het verwoestende nieuws delen dat mijn mooie dochter Lisa Marie ons heeft verlaten", zei Priscilla Presley donderdagavond in een verklaring. "Ze was de meest gepassioneerde, sterke en liefdevolle vrouw die ik ooit heb gekend."

Dinsdag nog was Lisa Marie samen met haar moeder Priscilla op de uitreiking van de Golden Globes. Acteur Austin Butler kreeg er de prijs voor beste acteur voor zijn vertolking van haar vader Elvis in de gelijknamige biopic van regisseur Baz Luhrmann.

Van links naar rechts: Priscilla Presley, Austin Butler, Lisa Marie Presley en Baz Luhrmann:

© HFPA Photographer/PictureLux - portal.belgaimage.be

Lisa Marie werd in 1968 geboren in Memphis als enig kind van Elvis, The king of rock-'n-roll. Toen ze bijna 4 jaar oud was, gingen haar ouders uiteen, Lisa Marie woonde vanaf dan bij haar moeder Priscilla, die zelf onder meer bekend was als actrice in de "Naked gun"-films en de serie "Dallas".

Toen haar vader in 1977 stierf, erfde ze behalve de rechten op zijn muziek en films ook het bekende domein Graceland, dat uitgroeide in een combinatie van een pretpark en bedevaartsoord voor Elvis-fans. 

FOTO - 5 februari 1968, de eerste foto van Lisa Marie Presley, in de armen van haar moeder Priscilla en met vader Elvis:

Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved.

Zelf bouwde Lisa Marie ook een zang- en acteercarrière uit. Tussen 2003 en 2012 bracht ze drie albums uit. In een interview met persagentschap AP in 2012 zei ze dat haar vader altijd een grote invloed gebleven is in haar carrière. Ze vormde zelfs directe muzikale banden met haar vader, door in nieuwe opnames van zijn hits "In the ghetto" en "Don't cry daddy" mee te zingen.

"Lisa Marie had een verdienstelijke carrière, maar is nooit de hoogvlieger geworden die haar vader was", vertelt correspondent in de VS Björn Soenens. "Het leven van kinderen met wereldberoemde ouders is niet eenvoudig: ze is eigenlijk altijd 'de dochter van' gebleven en werd er constant mee vergeleken."

Tragisch einde

"Ze worstelde ook met het gebruik van verslavende pijnstillers", weet Soenens. "Dat is haar waarschijnlijk fataal geworden, op het laatste beeld dat we van haar zagen afgelopen dinsdag op de Golden Globes zag ze er heel broos en breekbaar uit en tijdens interviews struikelde ze over haar woorden." 

"Ze onderging op het einde van haar leven eigenlijk hetzelfde lot als haar vader. Ook Elvis worstelde met verschillende problemen: eetstoornissen, drankmisbruik, pillengebruik.

FOTO - Lisa Marie Presley tijdens de Golden Globes afgelopen dinsdag:

2023 Getty Images

King of pop

Lisa Marie werd ook bijna permanent gevolgd door de schandaalpers, niet alleen omwille van haar vader, maar ook omdat ze een paar keer getrouwd is met andere Hollywoodsterren. In totaal trouwde ze vier keer. 

Haar eerste huwelijk, in 1988, was met acteur Danny Keough. In 1994 gingen ze uit elkaar en datzelfde jaar nog trouwde ze met "The king of pop" Michael Jackson. Dat huwelijk duurde twee jaar. Daarna trouwde ze nog met acteurs Nicolas Cage en Michael Lockwood. Lisa Marie laat drie dochters na: Riley Keough en Harper en Finley Lockwood. Haar enige zoon Benjamin Keough pleegde in 2020 zelfmoord.

FOTO - Michael Jackson en Lisa Marie Presley in 1994:

AP1994

FOTO - Priscilla, Lisa Marie en Elvis Presley in 1970:

Bridgeman Images

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiNmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wMS8xMi9lbHZpcy1kb2NodGVyL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿