Britse koningshuis verspreidt staatsieportret van koning Charles - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2023年5月9日火曜日

Britse koningshuis verspreidt staatsieportret van koning Charles - VRT.be

Buckingham Palace heeft het eerste officiële portret van de Britse koning Charles (74) verspreid. De foto, gemaakt door fotograaf Hugo Burnand, toont de Britse vorst in vol ornaat en met de nodige kroonjuwelen die het afgelopen weekend gepaard gingen met zijn kroning tot Charles III.

Twee dagen na zijn kroning tot Charles III heeft het Britse koningshuis via het eerste staatsieportret van de nieuwe Britse vorst gelost. Hoewel dat gebeurde via diverse sociale media, is het eerste officiële portret van de koning alweer een toonbeeld van Britse traditie.

Het vers gekroonde hoofd wordt vanzelfsprekend geportretteerd met de kroon die de Britse vorst toebehoort: de Imperial State Crown.

Zittend op zijn troon is Charles III verder getooid met zijn paarse staatsgewaad en houdt hij in zijn ene hand de rijksappel, terwijl hij in zijn andere hand de scepter met kruis vasthoudt.

Het eerste staatsieportret van Charles als koning is van de hand van fotograaf Hugo Burnand met Franse roots die hiermee allerminst aan zijn proefstuk toe is. Zo was hij eerder al de officiële huwelijksfotograaf toen Charles met Camilla trouwde, in 2005. Ook toen prins William met Catherine Middleton trouwde, was Burnand van de partij als fotograaf. 

Burnand portretteerde kroonprins Charles ook voor zijn 60e verjaardag en nu mocht hij Charles dus op de gevoelige plaat vastleggen als koning. 

Ter vergelijking: het staatsieportret van koningin Elizabeth, de moeder van Charles, toen zij gekroond was in 1953:

Ook publiceerde het paleis een foto van koningin Camilla (75). Voor haar individueel portret in de "Green Drawing Room" van Buckingham Palace staat zijn met de kroon van Queen Mary op haar hoofd. 

Een derde foto toont het paar samen in de troonzaal van het paleis.

Ook publiceerde het paleis een foto van het vorstenpaar met hun naaste familie. Zo poseren onder meer Charles' zus prinses Anne (72) en zijn zoon prins William (40) met hun partners voor de groepsfoto. 

Hoewel Charles' broer prins Andrew (63) en zoon prins Harry (38) aanwezig waren op de ceremonie, nemen beiden niet langer hun formele rol op als "senior" leden van de koninklijke familie en poseerden ze daarom niet voor de foto.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wNS8wOC9icml0c2Uta29uaW5nc2h1aXMtdmVyc3ByZWlkdC1zdGFhdHNpZXBvcnRyZXQtdmFuLWtvbmluZy1jaGFybGVzL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿