Filmregisseur Roman Polanski poseert met vrouw die hij verkracht heeft toen ze 13 was - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2023年5月3日水曜日

Filmregisseur Roman Polanski poseert met vrouw die hij verkracht heeft toen ze 13 was - VRT.be

De Frans-Poolse regisseur Roman Polanski (89) poseert op een instagramfoto met Samantha Geimer (60), de vrouw die hij heeft gedrogeerd en seksueel misbruikt toen ze dertien jaar oud was. Het was Polanski's echtgenote Emmanuel Seigner (56), die de foto deelde. De aanleiding van de foto is een dubbelinterview met Seigner en Geimer.

In 1978 bekende Roman Polanski dat hij Geimer naar het huis van acteur Jack Nicholson had gelokt. Daar heeft hij haar gedrogeerd en seksueel misbruikt. Om een veroordeling voor verkrachting te vermijden, trof hij een schikking, waardoor hij veroordeeld werd voor "onwettig seksueel contact met een minderjarige". Voor hij veroordeeld kon worden, vluchtte hij naar Parijs. Sindsdien kan hij de Verenigde Staten niet meer binnen.

In 2008 zegt Geimer dat ze Polanski wil vergeven. "Ik denk dat het hem spijt, ik denk niet dat hij een gevaar is voor de samenleving", zei ze toen in een interview. "Het is een onaangename herinnering, maar ik kan ermee leven. 

Nu, 46 jaar na de feiten, staan Samantha Geimer en Roman Polanski samen op de foto. "Bedankt Samantha", schrijft Polanski's vrouw, Emmanuelle Seigner onder de foto. Die volgt op een dubbelinterview van Seigner en Geimer met het Franse tijdschrift Le Point.

Daarin vertelt Geimer onder meer dat "Polanski zijn schuld tegenover de maatschappij heeft terugbetaald" en dat de zaak "haar leven niet heeft gedefinieerd. "Laten we duidelijk zijn, wat er met Polanski is gebeurd, was nooit een groot probleem voor mij", zegt ze. In 1988 klaagde Geimer Polanski nog aan wegens aanranding en opzettelijk toebrengen van emotioneel leed.

Reeks controverses

De zaak bleef aanslepen. In 2009 werd Polanski opgepakt in Zwitserland, na een Amerikaans arrestatiebevel. Polanski werd toen ook al gesignaleerd via de internationale organisatie Interpol. Hij kwam uiteindelijk vrij, maar de arrestatie zorgde voor een internationale mediastorm. Vooral in Frankrijk was die groot. Veel Fransen vonden dat zijn misdaden te hard werden geminimaliseerd.

De hele zaak is slechts een van de zovele controverses rond Polanski. In 1979 had hij tijdens de opnames van zijn film "Tess" een relatie met de 17-jarige hoofdrolspeelster. Later, tussen 2010 en 2018, beschuldigden twaalf vrouwen hem van seksueel misbruik. Ze waren bijna allen minderjarig op het moment van de feiten. 

Zo beschuldigde een vrouw met de schuilnaam "Robin" hem van "seksuele aanranding" in 1973, toen ze amper 16 was. Polanski werd daarna uitgesloten van de Oscar Academy, vijftien jaar nadat hij voor zijn film "The pianist" een Oscar had gewonnen. 

De acteur zelf verwierp de beschuldigingen en bleef films maken. Voor zijn laatste, "J'accuse", won hij in 2020 een César voor beste regisseur. Dat is een prestigieuze Franse filmprijs. 

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiYWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wNS8wMy9yb21hbi1wb2xhbnNraS1wb3NlZXJ0LW1ldC12cm91dy1kaWUtaGlqLXZlcmtyYWNodC1oZWVmdC_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿