Opvallend beeld: regisseur Roman Polanski poseert met de vrouw die hij op 13-jarige leeftijd verkrachtte - De Morgen - Crune Blogs

Latest

2023年5月4日木曜日

Opvallend beeld: regisseur Roman Polanski poseert met de vrouw die hij op 13-jarige leeftijd verkrachtte - De Morgen

Nieuws

null Beeld Photo News / Instagram
Beeld Photo News / Instagram

Emmanuelle Seigner (56), de echtgenote van de Frans-Poolse regisseur Roman Polanski (89), heeft een opmerkelijk beeld gedeeld op Instagram. Op de foto - die verscheen in het Franse blad Le Point - is te zien dat Polanski poseert met de vrouw die hij in 1977 heeft verkracht, toen zij amper 13 jaar oud was.

In 1977 verkrachtte Roman Polanski de 13-jarige Samantha Geimer. De regisseur bekende destijds het meisje te hebben gedrogeerd en zich seksueel aan haar te hebben opgedrongen en pleitte schuldig in Los Angeles. Hij ontvluchtte de VS nog voordat hij kon worden veroordeeld en trok naar Europa.

Maar vandaag - zo’n 46 jaar later - blijkt dat de intussen 60-jarige Samantha Geimer hem zijn daden heeft vergeven. Op Instagram deelt Polanski’s huidige echtgenote, Emmanuelle Seigner, een foto waarop Geimer al lachend poseert met Polanski. Wanneer de foto exact werd genomen is niet bekend. Maar de foto werd gedeeld naar aanleiding van het dubbelinterview van Seigner en Geimer met het Franse magazine Le Point.

Samantha Geimer vertelt in dit gesprek onder meer dat zij van mening is dat “Polanski zijn schuld tegenover de maatschappij heeft terugbetaald” en dat ze haar ontmoeting met Polanski in 1977 “nooit als een groot probleem beschouwde”. Ze betreurt dat dit zo lang aansleepte als een schandaal, iets wat Geimer meermaals al publiekelijk aangaf. Volgens haar definieert de verkrachting haar niet en vindt ze dat het Polanski niet eeuwig moet blijven achtervolgen. “Het is een last om constant te moeten herhalen dat het ‘niets’ was.”

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMilAFodHRwczovL3d3dy5kZW1vcmdlbi5iZS9zbmVsbmlldXdzL29wdmFsbGVuZC1iZWVsZC1yZWdpc3NldXItcm9tYW4tcG9sYW5za2ktcG9zZWVydC1tZXQtZGUtdnJvdXctZGllLWhpai1vcC0xMy1qYXJpZ2UtbGVlZnRpamQtdmVya3JhY2h0dGV-YjRlNzZmMDIv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿