Verdachte opgepakt en "gecontroleerde explosie" aan Buckingham Palace, 4 dagen voor kroning van Charles - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2023年5月3日水曜日

Verdachte opgepakt en "gecontroleerde explosie" aan Buckingham Palace, 4 dagen voor kroning van Charles - VRT.be

In Londen is een man opgepakt aan Buckingham Palace. Hij wordt ervan verdacht geweerpatronen te hebben gegooid op het paleisterrein. Hij zou een "verdachte zak" bij zich gehad hebben. De zenuwen bij de Britse veiligheidsdiensten staan strak gespannen nu zaterdag Charles officieel tot koning wordt gekroond.

 “De politie wil dat we nu geëvacueerd worden, maar ik zie niet waarom we zouden moeten vertrekken." Zo klonk het live tijdens een interview op de rechts-conservatieve zender GB News, aan Buckingham Palace in Londen. Drie seconden later konden kijkers een ontploffing horen op de achtergrond.

De commotie speelde zich buiten af. Agenten pakten een man op nadat hij verschillende dingen - waaronder jachtgeweerpatronen - had gegooid op het terrein van Buckingham Palace. Niemand raakte daarbij gewond. Koning Charles en koningin-gemalin Camilla waren op het moment van de commotie niet in Buckingham Palace.

Er volgde als voorzorgsmaatregel wel een gecontroleerde ontploffing - zoals te horen in de video - van een "verdachte rugzak" die de man ook meehad. De spullen werden meegenomen voor onderzoek.

De politie had eerder al gezegd alert te zijn voor mensen die de kroning van koning Charles op zaterdag willen saboteren. Er zou geen sprake zijn van een terroristische aanval. De zaak wordt behandeld als een "geïsoleerd geestelijk incident".

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiQ2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wNS8wMi9leHBsb3NpZS1idWNraW5naGFtLXBhbGFjZS_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿