Het bekende hotel La Réserve in Knokke-Heist heeft de eerste gasten ontvangen. Na een totaalrenovatie van tien miljoen euro hebben ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys van La Réserve het eerste vijfsterrenhotel van onze kust gemaakt. Voor de keuken van het hotel konden de heren topchef Peter Goossens strikken.
La Réserve is al sinds 1949 een bekend hotel dat heel wat bekend volk over de vloer kreeg. Onder meer Paris Hilton, David Beckham en Frank Sinatra brachten er al eens de nacht door. In 2021 kochten ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys het gebouw in Knokke-Heist met de ambitie om er tegen de zomer van 2023 een vijfsterrenhotel van te maken.
"Die deadline hebben we gehaald", vertelt een gelukkige Versluys. "Er staan duizenden mensen te wachten om binnen te komen, dus ons personeel zal zich direct paraat moeten zetten om erin te vliegen. Tijd om er rustig aan te beginnen is er niet. De eerste gasten hebben we zelfs al mogen ontvangen."
Totale renovatie
"Het resultaat is fantastisch. We hebben alles aangepakt: de kelder, de gevels, de tuin, de lobby, de kamers,... Alles is vernieuwd. De bedoeling is dat de gasten het iconisch hotel niet meer herkennen, want wij willen onze stempel drukken op dit hotel. Er moest meer ambitie zijn en die is er nu, want op vandaag is het een stukje toparchitectuur geworden."
Het restaurant is niet te vergelijken met het Hof van Cleve
In het vernieuwde hotel hebben de gasten uitzicht op het Zegemeer en er is onder meer een wellness en een wijnkelder. Voor de goedkoopste kamer betaal je ongeveer 350 euro per nacht, voor de duurste kamer moet je 1.549 euro neertellen.
Chique hotel met chique restaurant
Het paradepaardje van La Réserve is het restaurant La Rigue, met aan het hoofd topchef Peter Goossens. Sinds 1992 houdt hij al het driesterrenrestaurant Hof van Cleve open in Kruisem, maar eind dit jaar geeft hij de sleutels uit handen. "Hier zal ik niet meer elke dag aanwezig moeten zijn", zegt Goossens over La Rigue. "Het wordt iets volledig anders."
"We bieden nog altijd topkwaliteit, maar de keuken is eenvoudiger. Denk dan aan gerechten zoals garnaalkroketten, vol-au-vent of steak au poivre. In het Hof van Cleve konden maar 45 gasten binnen, hier is plaats voor 150 mensen. Daarnaast voorzien wij ook ontbijt en roomservice. Het valt dus niet te vergelijken."
"Ik ben wel onder de indruk van de infrastructuur", aldus Goossens. "De keuken is ongelooflijk, wonderlijk, uniek in België. De gasten en de chefs hebben allebei zicht op het Zegemeer. We hebben veel licht en alles is nieuw, ook de mensen. Het zal nog enkele maanden duren voor alles zeer vlot verloopt, maar het komt wel goed."
0 件のコメント:
コメントを投稿