In "Ik vraag het aan", het nieuwe programma met Niels Destadsbader, eert nieuwsanker Fatma Taspinar vanavond onze VRT NWS-collega Ward Verrijcken die in 2020 gestorven is. Ze koos als verzoeknummer voor "Exile" van Taylor Swift en Bon Iver. "Ik zou willen dat ik hem nu nog eens kon vragen om dat nummer af te zetten."
In "Ik vraag het aan" op VRT 1 kiezen bekende Vlamingen een lied waar voor hen een speciale herinnering of een persoonlijk verhaal aan vasthangt. Voor Fatma Taspinar, journaalanker en justitiejournalist bij VRT NWS, is dat het lied waar ze tijdens haar laatste reis met collega en goede vriend Ward Verrijcken ontelbare keren naar geluisterd heeft.
"We zijn toen naar Bretagne geweest, zo'n twee maanden voor hij overleden is", vertelt ze. "Ik ging vaak met hem op reis. Het was onze laatste reis samen en ook een van de laatste keren dat ik hem heb gezien. Dat lied heeft hij toen wel 100 keer op repeat gezet. "Zoveel dat ik hem zei: Ward, stop ermee, wat een gezaag is dit. Ik zou willen dat ik hem nu nog eens kon vragen om dat nummer af te zetten."
Taspinar presenteerde het late "Journaal" op de dag waarop het nieuws over de dood van Ward Verrijcken bekend raakte. "Voor de mensen die dat nog niet wisten: hij is uit het leven gestapt. Ik moest gaan werken, maar ik wilde echt werken om dat nieuws zelf te kunnen brengen. Omdat dat heel belangrijk was om afscheid te kunnen nemen van hem in mijn eigen woorden."
Wie was Ward Verrijcken?
Ward Verrijcken was jarenlang filmjournalist voor de VRT. Eerst werkte hij als filmreporter bij het showbizzmagazine "De rode loper". Toen dat programma in 2011 eindigde, werd hij de vaste filmjournalist van VRT NWS.
Hij maakte reportages voor "Het Journaal", lichtte films toe voor radionieuws en -duiding en schreef voorts analyses en filmtips voor vrtnws.be.
Tijdens zijn carrière ontmoette hij tal van grote filmsterren en andere beroemdheden uit binnen- en buitenland zoals Robert De Niro, Meryl Streep, George Clooney, Oprah Winfrey, Justin Timberlake en Madonna.
"Hij was een heel vrolijke, enthousiaste mens", vertelt Taspinar. "Hij had zo'n bulderlach die ik nog altijd kan reproduceren, gelukkig. Ik hoor die nog."
Taspinar beluistert "Exile" af en toe nog wel. "Als ik onze laatste momenten en onze vriendschap wil herbeleven, dan zet ik dit nummer op. Het is gewoon een prachtig nummer. De tekst blijkt dan ook pijnlijk accuraat. Op een bepaald moment hoor je: "Ik heb deze film als eens gezien en ik hield niet van het einde", wel ik houd ook niet van dit einde", besluit ze.
Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn, op het gratis nummer 1813, of op zelfmoordlijn1813.be. Nood aan een gesprek? Dan kan je 24/7 terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106. Je kan ook chatten via www.tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.
0 件のコメント:
コメントを投稿