J.K. Rowling kondigt vier nieuwe Harry Potter-verhalen aan: “Om nog dieper in de geschiedenis van de magie te duiken” - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2019年5月30日木曜日

J.K. Rowling kondigt vier nieuwe Harry Potter-verhalen aan: “Om nog dieper in de geschiedenis van de magie te duiken” - Het Nieuwsblad

Goed nieuws voor fans die maar niet genoeg kunnen krijgen van Harry Potter. Schrijfster J.K. Rowling (53) gaat volgende maand opnieuw vier verhalen uitbrengen, die helemaal in de wereld van de tovenaarsleerling passen. Ze belooft dat de fans zo “nog dieper in de geschiedenis van de verhalen kunnen duiken”.

Via de officiële site Pottermore, die in een vernieuwe versie binnenkort Wizarding World zal heten, zullen fans vier e-books kunnen downloaden, geïllustreerd door Rohan Daniel Eason. “De reeks bevat vier kortverhalen, elk in het thema van een schoolvak. Het zal je terug mee in de tijd nemen om de traditionele folklore en magie aan het hart van de Harry Potter-serie te ontdekken”, klinkt het.

Geen helden, wel lessen

J.K. Rowling kondigt vier nieuwe Harry Potter-verhalen aan: “Om nog dieper in de geschiedenis van de magie te duiken”
Foto: AP

Harry, Ron en Hermelien zullen in de verhalen niet te zien zijn. De boeken focussen zich op lessen die studenten aan Zweinstein kunnen volgen. Het gaat om de vakken Spreuken & Bezweringen, Toverdranken, Astronomie, Kruidenkunde, Verweer Tegen De Zwarte Kunsten en Verzorging van de Fabeldieren. Perfect voor dreuzels die iets willen bijleren dus.

De vier titels klinken als volgt: Harry Potter: A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts’, ‘Harry Potter: A Journey Through Potions and Herbology’, ‘Harry Potter: A Journey Through Divination and Astronomy’ en ‘Harry Potter: A Journey Through Care of Magical Creatures’.

Dat niet alleen. “Het schrijfsels zullen ook nota’s van J.K. Rowling bevatten, net als manuscripten en schetsen”, besluit Pottermore.

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190530_04437284

0 件のコメント:

コメントを投稿