Koning Albert bereid om DNA af te staan - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2019年5月28日火曜日

Koning Albert bereid om DNA af te staan - Het Nieuwsblad

Koning Albert II gaat akkoord om DNA af te staan. Delphine Boël dringt daar al jaren op aan om te kunnen bewijzen dat Albert haar vader is. Bleef hij weigeren, hing hem een dwangsom van 5.000 euro per dag boven het hoofd.

In een persbericht laat het Paleis weten dat de koning op 16 mei kennis heeft genomen van het arrest van het Hof van Beroep in Brussel en dat hij een DNA-staal zal afstaan. Deed hij dat niet, hing er een dwangsom van 5.000 euro per dag boven het hoofd. En riskeerde hij dat de rechtbank zijn weigering zou beschouwen als een bekentenis over het vaderschap van Boël.

Dat Jacques Boël niet de biologische of wettelijke vader is van Delphine Boël, stond al langer vast. Om uitsluitsel te geven over het vaderschap beval de rechter Koning Albert II om binnen de drie maanden een DNA-test te ondergaan. Maar die weigerde dat. Zijn advocaten stelden dat Albert II geen staal diende in te leveren omdat zij beroep hadden ingetekend tegen het arrest bij het Hof van Cassatie.

Maar nu laat het Paleis dus weten dat Albert toch akkoord gaat en een staal zal afleveren.

De zaak-Delphine Boël is zeer pijnlijk voor koning Albert, zegt diens advocaat Guy Hiernaux. “Hij lijdt er enorm onder. Al vijf jaar wordt hij achtervolgd door een verhaal dat 50 jaar teruggaat (tot 1968, toen Delphine werd geboren, nvdr.). En zijn gezondheid is verre van goed.”

Albert zou destijds een verhouding hebben gehad met de moeder van Delphine Boël, Sybille de Sélys Longchamps.

Zelf heeft Delphine Boël altijd beweerd dat ze niet uit is op centen van de koninklijke familie, enkel op erkenning. “Het was uiteraard nooit haar wens om diegene kwaad te doen die ze als haar vader beschouwt”, zegt Marc Uyttendaele, een van haar advocaten.

LEES OOK. Had hij maar een kaartje gestuurd: waarom Delphine Boël zo hardnekkig de erkenning van koning Albert wil (+)

Wanneer de koning DNA zal afstaan en hoe lang het duurt voor de resultaten bekend zullen zijn, is nog niet duidelijk.

Play

bekijk ook

Goedlachse koning Albert schiet fotograaf ter hulp: “U heeft uw vinger voor de lens”

Koning Albert maakt zich felle zorgen om fel vermagerde kleindochter

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190528_04434678

0 件のコメント:

コメントを投稿