Live - Openbaar Ministerie eist één jaar voorwaardelijk tegen Bart De Pauw: 'Geen monster, eerder een zielig man' - De Morgen - Crune Blogs

Latest

2021年10月14日木曜日

Live - Openbaar Ministerie eist één jaar voorwaardelijk tegen Bart De Pauw: 'Geen monster, eerder een zielig man' - De Morgen

LiveblogProces-De Pauw

Bart De Pauw verlaat de rechtzaal in Mechelen. Beeld BELGA
Bart De Pauw verlaat de rechtzaal in Mechelen.Beeld BELGA

Tv-maker Bart De Pauw riskeert een voorwaardelijke celstraf van een jaar, na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. De vrouwen die zich burgerlijke partij stelden, deden via hun advocaten hun verhaal. De Pauw was vandaag zelf aanwezig in de rechtbank. Morgen zal hij zich verdedigen.

Volg in het liveblog hieronder het proces en de laatste ontwikkelingen op de voet.

Download de app van De Morgen of schrijf u in voor onze breaking-nieuwsbrief. U krijgt dan meteen een bericht bij belangrijke ontwikkelingen.

Wat is er vandaag al gebeurd op het proces?

Bart De Pauw werd bij aankomst geflankeerd door zijn advocaten John Maes en Michael Verhaeghe: “We hebben ons heel goed voorbereid. Het zal bruut worden, denk ik.”

Zeven van de negen vrouwen die zeggen slachtoffer te zijn van De Pauw waren aanwezig. Het gaat om actrices Maaike Cafmeyer, Liesa Naert, Lize Feryn, Ella-June Henrard en de voormalige productiemedewerkers Dymphne Poppe, Ellen Lloyd en Helena De Craemer.

• Volgens de advocate van de vermeende slachtoffers werkte Bart De Pauw volgens een vast patroon. Nog volgens de burgerlijke partijen werd De Pauw in 2008 al op de vingers getikt.

• Het Openbaar Ministerie eist één jaar voorwaardelijke celstraf. Het OM vindt dat De Pauw op het ontoelaatbare van zijn gedrag moet worden gewezen, maar benadrukt dat hij geen ‘Harvey Weinstein’ is.

Video: zo verliep de eerste procesdag:

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMilAFodHRwczovL3d3dy5kZW1vcmdlbi5iZS9uaWV1d3MvbGl2ZS1vcGVuYmFhci1taW5pc3RlcmllLWVpc3QtZWVuLWphYXItdm9vcndhYXJkZWxpamstdGVnZW4tYmFydC1kZS1wYXV3LWdlZW4tbW9uc3Rlci1lZXJkZXItZWVuLXppZWxpZy1tYW5-YjdiMWZjNGUv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿