'Sesamstraat'-actrice Sien Diels overleden op 74-jarige leeftijd - De Morgen - Crune Blogs

Latest

2021年10月19日火曜日

'Sesamstraat'-actrice Sien Diels overleden op 74-jarige leeftijd - De Morgen

Belangrijk nieuwsOverlijden

Francine (Sien) Diels. Beeld PHOTO NEWS
Francine (Sien) Diels.Beeld PHOTO NEWS

De Belgische actrice Sien Diels is overleden, dat meldt VRT NWS. Diels was vooral gekend als Sien uit het Nederlandse kinderprogramma ‘Sesamstraat’, een rol die ze 36 jaar lang speelde. Diels werd 74 jaar.

Sien Diels was van 1976 tot 2012 te zien in de bekende kindershow Sesamstraat, waar ze bekend werd als ‘Sien van Sesamstraat’. De serie was aanvankelijk een Belgisch-Nederlandse coproductie, waardoor de makers ook een Vlaamse acteur in de hoofdcast wilden. De keuze viel op Sien, voluit Francine Diels, die uitgroeide tot de moederfiguur voor de kleurrijke personages, met een eigen winkel.

Diels speelde ook gastrollen in tv-reeksen als Thuis, F.C. De Kampioenen en Witse. Daarnaast was ze ook docent aan het Conservatorium van Mechelen tot ze op pensioen ging in 2010.

De actrice woonde in de regio Leuven, maar is geboren in Turnhout. In 1969 studeerde Diels af in de richting Toneel aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Daarna ging ze aan de slag bij onder meer Miniatuur Theater en Theater Malpertuis.

Sien en Pino. Beeld KIPPA
Sien en Pino.Beeld KIPPA

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZ2h0dHBzOi8vd3d3LmRlbW9yZ2VuLmJlL25pZXV3cy9zZXNhbXN0cmFhdC1hY3RyaWNlLXNpZW4tZGllbHMtb3ZlcmxlZGVuLW9wLTc0LWphcmlnZS1sZWVmdGlqZH5iMmQzMTc4NS_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿