RTL stopt samenwerking met rapper Ali B., na tweede aangifte over hem in zedenzaak bij "The Voice of Holland" - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2022年1月20日木曜日

RTL stopt samenwerking met rapper Ali B., na tweede aangifte over hem in zedenzaak bij "The Voice of Holland" - VRT NWS

RTL Nederland stopt de samenwerking met rapper en "Voice"-coach Ali B. Er is een tweede aangifte gedaan tegen hem in de zedenzaak rond de talentenjacht "The Voice of Holland", bevestigt de advocaat van Ali B.  aan RTL, al wil de zender niet zeggen dat ze daarom hun samenwerking heeft stopgezet.

De eerste aangifte van grensoverschrijdend kwam er tegen rapper en coach Ali B.. Het openbaar ministerie communiceert niet over de aard van de tweede aangifte, en ook niet over wie ze heeft ingediend. Het gaat om een zedenfeit, in het arrondissement Noord-Holland. Eerder deze week riep de Nederlandse minister van Justitie slachtoffers die nog aangifte gedaan in deze zaak op, om dat zeker te doen. 

RTL Nederland laat wel weten dat ze de samenwerking met Ali B. heeft stopgezet. Of dat iets te maken heeft met die tweede aangifte tegen hem, wil het mediabedrijf niet kwijt. De advocaat van Ali B. bevestigt bij RTL wel dat er opnieuw een klacht is ingediend tegen zijn cliënt, en dat de rapper die net als de vorige klacht "in al zijn onderdelen betwist."

Afgelopen zaterdag kwamen de eerste verhalen over wantoestanden bij "The Voice of Holland" naar buiten. Ali B. heeft toen via sociale media en zijn management laten weten dat hij "100 procent is overtuigd van mijn onschuld" en dat ze "het onderzoek in alle vertrouwen afwachten".

Morgen reportage over wantoestanden bij "The Voice of Holland" online

Morgen komt de reportage van het BNNVARA-programma BOOS over de wantoestanden bij "The Voice of Holland" op YouTube. Dan zal duidelijk worden welke aantijgingen de programmamakers hebben ontvangen, tegen welke betrokkenen bij de talentenjacht. Het valt niet uit te sluiten dat de verhalen die nu al naar buiten zijn gekomen, nog maar het topje van de ijsberg zijn, en dat het de komende dagen misschien nog meer verhalen en aanklachten zal regenen.

De enige die zijn betrokkenheid tot nu heeft toegegeven, is Jeroen Rietbergen, orkestleider bij "The Voice of Holland". In een open brief geeft hij toe dat de aantijgingen over hem waar zijn, en dat hij "gedrag van seksuele aard" heeft gesteld en "seksueel getinte berichten" heeft gestuurd. Tegen Rietbergen is tot nu toe geen aangifte gedaan. Enkele vrouwen vertelden wel in een Nederlandse talkshow dat ze door Rietbergen werden betast.

Rietbergen is zelf opgestapt bij "The Voice of Holland". Daarop heeft zijn partner Linda de Mol, zus van "Voice"-bedenker John de Mol hun relatie verbroken. Zender RTL heeft naast "The Voice of Holland" intussen ook "The Voice kids" en "The Voice senior" opgeschort.

Jeroen Rietbergen, orkestleider in "The Voice of Holland", en zijn intussen ex-partner Linda de Mol
Foto Leo Vogelzang VOF

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiRGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wMS8xOS9rbGFjaHQtdGhlLXZvaWNlLW9mLWhvbGxhbmQv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿