Jury in beraad in smaadproces tussen acteurs Johnny Depp en Amber Heard: "Het is heel pijnlijk allemaal" - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2022年5月28日土曜日

Jury in beraad in smaadproces tussen acteurs Johnny Depp en Amber Heard: "Het is heel pijnlijk allemaal" - VRT NWS

Op het proces tussen de Amerikaanse acteur Johnny Depp en zijn ex Amber Heard zijn vandaag de slotpleidooien van de advocaten gehouden. Op dit moment is de jury in beraad. "Het is allemaal heel pijnlijk", analyseert correspondent Michiel Vos vanuit de rechtbank in Virginia waar het proces doorgaat. 

"Het is vooral een heel pijnlijk proces geweest", zegt Michiel Vos, die het proces in Virginia volgt. Tijdens het slotpleidooi zei de advocate van Depp dat Heard hier "de acteerprestatie van haar leven neerzette". "Het is pijnlijk omdat er heel pijnlijke berichten, verhalen en beelden naar buiten zijn gekomen. En voor een groot deel van Amerika gaat dit over een probleem tussen veel te rijke mensen", aldus Vos.

De publieke opinie lijkt het voordeel van de twijfel aan Depp te geven. "De hele rechtbank zit vol, het is een soort van spektakel geweest. Als Depp aankomt, begeleid door de politie, dan zwaait hij naar fans op straat. Daar staat dan een iemand tussen met een pro-Heard bord, en die wordt dan figuurlijk afgemaakt", aldus Vos. 

De advocate van Heard herhaalde in haar slotpleidooi dat er van laster geen sprake meer is, omdat Heard Depp niet bij naam heeft genoemd in haar essay waar ze het had over huiselijk geweld. "Depp heeft iedereen al dingen verweten: zijn manager, zijn voormalige advocate, zijn vrienden. Hij heeft nog nooit zelf verantwoordelijkheid genomen in zijn leven. Laat hem die verantwoordelijkheid nu nemen", aldus de advocate van Heard in haar slotpleidooi richting de jury. 

Heard's advocate zegt dat het essay van Heard past binnen het Eerste Amendement, dat het recht op vrije meningsuiting inhoudt. "Het Eerste Amendement beschermt geen leugens", was het antwoord van de advocate van Depp daarop. 

Waar gaat het over?

In de rechtbank in Virginia vonden de afgelopen weken het proces tussen acteur Johnny Depp en zijn ex Amber Heard plaats. Zij zegt dat hij haar jaren lang mishandelde, hij zegt dat zij net de geweldpleger was. Het was Depp die Heard voor de rechter sleepte, voor smaad. Hij eist miljoenen schadevergoeding van haar. Zij eist miljoenen van hem.

Na 6 weken vol getuigenissen en de slotpleidooien deze namiddag is de jury nu in beraad gegaan. Zij moeten op basis van het dossier en alle - vaak tegenstrijdige - verklaringen over wie nu wie geweld aan deed, oordelen op dè vraag die voorligt: pleegde Amber Heard laster of smaad tegen Johnny Depp toen ze een essay schreef waarin ze aangaf dat ze het slachtoffer was geweest van huiselijk geweld? Een uitspraak van de jury wordt pas volgende week verwacht.

Dit was de acteerprestatie van je leven

Advocate van Depp tegen Heard

"Wat de publieke opinie er ook van vindt, dat wil niets zeggen over wat de 7-koppige jury hier gaat beslissen natuurlijk", zegt Vos vanuit de VS. Het gaat voor alle duidelijkheid over een burgerlijk proces, niet over een strafproces. Er hangt geen van beiden dus een gevangenisstraf boven het hoofd. 

"Het is aan de jury om te beslissen wie er gelijk heeft en wie er met hoeveel geld naar huis gaat. Het kan zijn dat ze allebei met 1 dollar naar huis gaan, of dat ze beiden ongelijk krijgen", aldus Vos. 

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiQWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wNS8yNy9zbG90cGxlaWRvb2llbi1kZXBwLWhlYXIv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿