LIVE. Zus van Amber Heard getuigt op lasterproces: “Zodra Johnny begon te gebruiken, was er altijd ruzie” - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2022年5月19日木曜日

LIVE. Zus van Amber Heard getuigt op lasterproces: “Zodra Johnny begon te gebruiken, was er altijd ruzie” - Het Nieuwsblad

De zitting van woensdag begon met een videogetuigenis van Raquel ‘Rocky’ Pennington, een MMA-vechtster en vroeger de beste vriendin van Amber Heard. Zij verklaarde onder meer dat Heard “sneetjes in haar armen en voeten” nadat ze met Depp naar Australië was geweest, al moest ze - na een vraag van Depps advocate Camille Vasquez - wel toegeven dat zij er zelf niet bij was in Australië en dat ze Depp Heard nooit heeft zien slaan of schoppen.

“Het monster”

Na Vasquez mocht ook Ben Rottenborn, de advocaat van Amber Heard, vragen stellen aan Pennington. Hij vroeg of ze bezorgd was om haar vriendin. En waarom. “In het begin van hun relatie niet”, antwoordde ze. “Maar naar het einde toe werd het fysieke misbruik duidelijker. Johnny kon plots iemand anders worden. Het monster, zo noemden wij het. En Johnny verwees er zelf ook zo naar. Ik had schrik dat als zijn gemoedstoestand nog eens veranderde, hij haar iets zou aandoen waar hij later spijt van zou hebben.”

Na een korte pauze vertelde Pennington over een incident uit mei 2016, waarin ze zag hoe Depp “tegen Amber aan het roepen was”. “Ik weet niet meer precies wat hij zei, maar ze had me opgebeld om haar te komen helpen en dat had ze nog nooit gedaan. Ook toen ik er was, zei ze: help me. Ik ben toen tussenbeide gekomen en het geprobeerd hen te kalmeren. Hij bleef echter roepen. Er lag een stenen asbakje in onze buurt. Als hij nog dichter komt, ga ik hem ermee slaan, dacht ik toen.”

Op de vraag van Rottenborn of Heard bij Depp bleef “voor het geld”, antwoordde Pennington kort: “Neen”.

“Iets heel vreemds geschreven op keukenaanrecht”

Na Pennington was het aan haar ex-man Josh Drew. Hij wordt ondervraagd naar een vermeend incident op 21 mei 2016. Op die dag leidde Drew agenten door het appartement van Johnny Depp. “Ik heb hem zelf nooit flessen wijn zien gooien of meubels kapotmaken”, luidde het. “Maar de agenten hebben me wel verteld dat er schade in het appartement was, dat haar gezicht (van Amber Heard, red.) rood was en dat ze voldoende (bewijsmateriaal, red.) hadden, als ze een klacht tegen hem zou indienen.”

Net voor de rechtbank een lunchpauze inlaste, vertelde Drew nog over een ander vermeend incident, uit december 2015. “Toen Amber niet antwoordde op de berichtjes van mijn vrouw, gingen we naar haar appartement om te kijken wat er aan de hand was. Maar daar merkten we iets vreemds op. Op het aanrecht in de keuken stond iets vreemds geschreven. Ik weet niet met welk materiaal dat gedaan was en ik weet niet meer precies wat er stond, maar het was iets heel, heel vreemds. Toen ik Heard later die avond zag, merkte ik op dat ze twee blauwe ogen had en dat haar voorhoofd erg rood was.”

Raquel ‘Rocky’ Pennington. 

Raquel ‘Rocky’ Pennington. ©  REUTERS

“Alles was geweldig, in het begin”

Na de lunch mocht de zus van Amber Heard, Whitney Henriquez, plaatsnemen in de getuigenbank. “Ik heb mijn zus nog nooit zo hard voor iemand zien vallen. Alles was geweldig, in het begin. Het leek alsof ze elkaar echt begrepen. Maar alles veranderde snel. Als Johnny (drugs, red.) gebruikte, kwamen er ruzies. Ik zag het met mijn eigen ogen. Er was altijd ruzie. En het liep vrij snel uit de hand. Dan werd hij weer een tijdje nuchter en ging het weer wat beter, maar hij herviel altijd en toen waren er opnieuw de ruzies. Tegen het einde van hun relatie was Amber fysiek onwel. Haar ogen waren ingevallen omdat ze niet meer sliep. Als je foto’s van mijn zus van voor de relatie naast foto’s legt van erna, zie je twee verschillende personen.”

Whitney Henriquez, de zus van Amber Heard. 

Whitney Henriquez, de zus van Amber Heard. ©  AP

Waarover gaat het proces?

De Amerikaanse acteur Johnny Depp (58) en de 22 jaar jongere actrice Amber Heard traden in 2015 in het huwelijksbootje, maar twee jaar later kwam het al tot een (v)echtscheiding waarbij beide partijen elkaar beschuldigden van fysiek geweld.

In 2018 schreef Heard een opiniestuk over huiselijk geweld voor The Washington Post. Hoewel zijn naam niet expliciet vermeld werd, bracht het artikel volgens Depp zijn carrière toch “ernstige schade” toe. Daarom eist hij nu 50 miljoen dollar van zijn ex. Zij heeft een tegenvordering van 100 miljoen dollar ingediend, eveneens wegens laster. (mtm)

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjIwNTE4Xzk0NzU4NTAz0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿