Restaurant Boury uit Roeselare derde driesterrenrestaurant in ons land, Hof van Cleve en Zilte behouden drie sterren - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2022年5月23日月曜日

Restaurant Boury uit Roeselare derde driesterrenrestaurant in ons land, Hof van Cleve en Zilte behouden drie sterren - VRT NWS

Restaurant Boury van chef Tim Boury in Roeselare krijgt een derde ster, restaurants Hof van Cleve in Kruisem en Zilte in Antwerpen mogen hun derde ster behouden. Zestien restaurants in België en Luxemburg mochten tijdens de uitreiking van de Michelingsterren dan weer hun eerste ster in ontvangst nemen, drie restaurants kregen er een tweede ster bij. Comme Chez Soi in Brussel moet een ster inleveren.

De show lijkt bijna afgelopen, chefs van driesterrenrestaurants Peter Goossens van Hof van Cleve en Viki Geunes van Zilte gaan al op de groepsfoto, en plots is daar de verrassing van de dag: ook restaurant Boury van Tim Boury in Roeselare is drie sterren waard. 

Daarnaast krijgen drie nieuwe restaurants een tweede ster. Het gaat om Colette-De Vijvers in Averbode, La Villa Loraine by Yves Mattagne in Brussel en Hertog Jan At Botanic in Antwerpen.

Voorts worden aan zestien nieuwe restaurants één ster uitgereikt. Vorig jaar waren dat er nog tien:

  • Vintage in Kontich
  • Hert in Turnhout
  • Arden in Villers-sur-Lesse
  • Fine Fleur in Antwerpen
  • In den Hert in Wannegem-Lede
  • Quai N° 4, Ath
  • Nebo in Antwerpen
  • Fleur De Lin in Zele
  • Ryôdô in Luxemburg
  • Tinèlle in Mechelen
  • Rebelle in Marke
  • AURUM by Gary Kirchens in Ordingen
  • La villa de Camille et Julien in Luxemburg
  • Dim dining in Antwerpen
  • Sense in Waasmunster
  • Toma! in Luik

Ervaringsdeskundigen

De Young Chef Award gaat naar Ruben Christiaens (25) van restaurant Vintage in Kontich, die daarnaast ook een eerste ster achter zijn naam mag schrijven. "Wij willen met deze award vooral aandringen dat jonge chefs zich blijven omringen met ervaringsdeskundigen, zodat ze op iemand kunnen terugvallen", klinkt het tijdens de show.

Sommelier van het jaar is Maxime Sanzot van restaurant Racines in Floreffe, de groene ster - bedoeld voor restaurants die duurzamere gastronomie hoog in het vaandel dragen – gaat naar Thomas Troupin van restaurant ¡Toma! In Luik.

Comme Chez Soi moet ster inleveren

Nog voor het einde van de uitreiking kondigde restaurant Comme Chez Soi in Brussel aan dat zij een ster moeten inleveren. "Wij willen ons fantastisch team, onze trouwe klanten, onze vrienden en familie bedanken voor hun niet aflatende steun in goede en slechte tijden. Hun aanwezigheid gaat recht naar ons hart en is alle sterren van de wereld waard. Comme Chez Soi is op de eerste plaats een huis dat graag ontvangt, behaagt en deelt. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven."

Bib Gourmand Awards

In totaal bevat de Michelingids België en Luxemburg 2022 841 restaurants. Drie kregen drie sterren, 23 werden met twee sterren bekroond en 115 restaurants hebben één ster. Ook zijn er 11 restaurants die een Groene Michelinster kregen. De volledige lijst kan je hier terugvinden.

Ook de Bib Gourmand Awards werden uitgereikt: 147 restaurants, waarvan 24 nieuwe, kregen een speciale vermelding om hun uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. 

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiOGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wNS8yMy9taWNoZWxpbnN0ZXJyZW4v0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿