Urbanus zet stripreeks stop: album 201 wordt het laatste, want eentje telde niet écht mee - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2022年5月17日火曜日

Urbanus zet stripreeks stop: album 201 wordt het laatste, want eentje telde niet écht mee - Het Nieuwsblad

Op het podium is Urbanus nog niet uitgezongen, maar voor zijn stripreeks is het liedje uit. Na 201 albums hebben tekenaar Willy Linthout en scenarist Urbanus besloten dat het goed is geweest. Waarom 201 albums? Urbanus kwam in één album uit de reeks eigenlijk niet voor. Telt dus niet, vinden Linthout en de komiek.

Arthur De Meyer

Sinds album 191 is het laatste plaatje van elke strip een Aziatisch gelukskatje dat aftelt naar album 200. Toen het katje voor het eerst verscheen hielden Urbanus, Linthout en Standaard Uitgeverij de toekomst van de strip nog in het midden. “Ik heb altijd rond de pot gedraaid en gezegd dat je je in onze strips aan alles kan verwachten”, zegt Urbanus. Maar nu is duidelijk dat het einde van de reeks nadert. Of niet? “Urbanus zou Urbanus niet zijn als we niet nog een verrassing in petto hebben”, aldus Willy Linthout en Urbanus in een persbericht.

Want op woensdag 5 oktober ligt met Het laatste avontuur album 200 in de winkel. Maar stripheld Urbanus zat in ‘Het dilemma van Cesar’ (album 137) heel het verhaal vast in een kast, wat de makers doet concluderen dat dat album niet echt telt. “Dus hebben onze lezers nog recht op één allerlaatste avontuur”, klinkt het. Album 201 ligt vanaf 26 oktober in de winkel. “Na veertig jaar hebben we beslist om het vanaf nu wat rustiger aan te doen. We willen er graag in schoonheid mee stoppen”, aldus de tekenaar en scenarist/protagonist.

LEES OOK. Hoe rijk is Urbanus? Stevig vermogen vooral dankzij twee topfilms

Het eerste en voorlaatste album van de stripreeks. 

Het eerste en voorlaatste album van de stripreeks. © Standaard Uitgeverij. 

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjIwNTE3XzkzMTc4MTQx0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿